Fudbal

(VIDEO, FOTO) Tigar na terenu i veliko obećanje u svlačionici: Kako je Željko Ražnatović Arkan ZAPREPASTIO FUDBALERE BAJERNA

Srpski fudbal devedesetih godina bio je više nego zanimljiv, ali ne samo zbog dešavanja na terenu, već i zbog stvari oko njega, a jednu takvu situaciju je scenriao i Željko Ražnatović Arkan.

(VIDEO, FOTO) Tigar na terenu i veliko obećanje u svlačionici: Kako je Željko Ražnatović Arkan ZAPREPASTIO FUDBALERE BAJERNA
FOTO: SRDJAN SUKI/EPA

Šampionska generacija Obilića čiji je prvi čovjek bio Željko Ražnatović Arkan, u kvalifikacijama za Ligu šampiona dobila je priliku da igra protiv minhenskog Bajerna. U prvom meču u Minhenu tim predvođen igračima kao što su Oliver Kan, Lotar Mateus, Đovane Elber, Štefan Efenberg, Jens Jeremis, Hasan Salihamidžić i mnogi drugi slavio je sa 4:0, a po dolasku u Beograd dočekalo ih je iznenađenje.

FOTO:  BY JAN_NIENHEYSEN/EPA
FOTO: BY JAN_NIENHEYSEN/EPA

Pred meč u Beogradu na terenu je fudbalere Bajerna dočekao ni manje, ni više nego – tigar!

Fotografija malog tigra koji se šepuri travnatim terenom postala je kultna, a ispostaviće se da je ovaj potez možda i uplašio igrače Bajerna koji su poslije 4:0 u Minhenu stigli do 1:1 u Beogradu i to u finišu meča evrogolom Lotara Mateusa iz slobodnog udarca.

O ovoj utakmici u intervjuu za “Mozzart sport” svojovremeno je govorio Kuzman Babeu koji je bio važan šraf u mašineriji Obilića tih godina.

– Salihamidžić, Kan, Helmer, Kufur, Basler, Elber… U Beogradu igramo, a imali smo lijepu, bijelu garnituru dresova. Ovdje smo imali po 10.000 maraka za pobjedu. Pazi, samo za pobjedu, a već smo izgubili tamo 0:4. Ulazi Željko u svlačionicu i kaže: ‘Bolji ste od njih, dobićete ih 5:0, prolazite dalje. Ja vjerujem u vas. Za pobjedu imate 10.000, za prolaz odmah poslije utakmice 100.000 maraka na ruke. Po čovjeku! On izlazi iz svlačionice, mi se smijemo. Eto ti ga, vraća se: ‘Šta je, bre, pič…e, ja vjerujem u vas, a vi ne vjerujete? Šta se smijete, bolji ste od njih. I tada nam je poslije utakmice dao po 1.000 maraka. Sjećate se kakav je gol Mateus tada dao u 88. minutu? Brate, meni se nebo otvorilo, sve vrijeme gledam prema jugu, na semaforu 75, 80, 85. minut, 10.000 već trošim, imamo 1:0. Oni mrtvi, ljeto, vrućina… I daju nam taj gol. Iskosa, iz mrtvog ugla – Mateus. Kakva kifla… Za tri minuta izbio mi deset soma iz džepa – rekao je Kuzman Babeu.

Pogledajte i evrogol Lotara Mateusa, kao i detalje sa utakmice u kojoj su Obilić i Bajern odigrali neriješeno, 1:1.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije