Ostalo

(VIDEO) "Konačni spisak je još uvijek otvoren" Smajlagić otkrio šta je najveći problem rukometaša BiH

Selektor rukometne reprezentacije BiH Irfan Smajlagić najavio je nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj nakon slabog izdanja na turniru u Švajcarskoj.

(VIDEO) "Konačni spisak je još uvijek otvoren" Smajlagić otkrio šta je najveći problem rukometaša BiH
FOTO: RUKOMETNI SAVEZ BIH

Poručio je da bolje partija očekuje na samom Euru, te je govorio o razlozima slabe igre na pripremnom turniru u Švajcarskoj gdje su doživjeli tri teška poraza.

– Konačni spisak je još uvijek otvoren i diktiraju ga mnoge okolnosti od povreda i bolesti igrača. Svaki igrač koji je bio u jednom dijelu priprema, može se računati na njega – rekao je na početku Smajlagić, a potom otkrio šta je najveći problem tima.

“Mislim da smo u Sarajevu imali prenaporan mikro-ciklus za pojedine igrače. Međutim, da bi se napunuli energijom i da bi mogli parirati u ove tri utakmice na EP-u, morali smo podići taj intenzitet rada. “Yellow Cup” je pokazao da smo energetski u deficitu i da moramo praviti što veći broj rotacija kako bi izdržali ritam koji zahtjeva Evropsko prvenstvo”, dodao je.

Ipak, očekuje da mnogo bolje djeluju na Evropskom prvenstvu i da pokažu pravo lice.

– Mislim da smo se u prethodna dva-tri dana regenirisali i da će biti puno bolje na početku turnira. Naša igra nije bila bajna na turniru, ali to nam nije ni bio cilj, već smo se fokusirali na utakmicu protiv Švedske – zaključio je Smajlagić.

Za kraj je poručio da će susret protiv Švedske u svakom smislu biti pravi test za reprezentaciju, te da nivo igre moraju držati više od 30-40 minuta koliko su uspijevali do sada.

Podsjetimo, prvu utakmicu u grupi E u Mannheimu BiH igra 11. januara protiv Švedske. Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Holandijom, a grupnu fazu okončaće 15. januara susretom s Gruzijom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu