Tenis

(VIDEO) Moćan govor Đokovića nakon Laureus nagrade "Ne mogu da vjerujem da mi ti uručuješ ovu nagradu, nije bitno odakle si..."

Srpski teniser Novak Đoković po peti put u karijeru dobio je Laureus nagradu za najboljeg sportistu godine, a nakon toga održao je moćan govor.

(VIDEO) Moćan govor Đokovića nakon Laureus nagrade "Ne mogu da vjerujem da mi ti uručuješ ovu nagradu, nije bitno odakle si..."
FOTO: LAUREUS/YOUTUBE SCREENSHOT

Đoković je priznanje Laures do sada osvajao četiri puta 2012, 2015, 2016. i 2019. godine, a sada je to učinio i peti put čime je sustigao Rodžera Federera koji je takođe pet puta dolazio do ove nagrade.

Đoković je osvojio tri od četiri grend slema 2023. godine, ali i tri turnira iz masters serije i jedan ATP turnir – Adelajd, godinu je okočao na prvom mjestu rang liste.

Nagradu mu je uručio legendarni NFL igrač Tom Brejdi.

– Hvala mnogo. Dobro veče svima. Djeluje tako nerealno da mi ti predaješ ovu nagradu. Ti si moj sportski heroj i veliki prijatelj, neko na koga se ja ugledam i u životu, ne samo u sportu. Velika mi je čast. U posljednjih sat i po vremena gledam nevjerovatne sportiste koji su ovdje u prostoriji i svi su napravili veliki uticaj na svijet sporta u 2023. godini. Svi inspirišete sve ljude na svijetu, vašim skokom, pasom, košem… Svima čestitam na svim nominacijama i nagradama – počeo je Novak.

Pročitajte još

Potom se zahvalio i Akademiji.

– Laures je specijalna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike da 2012. primim nagradu. Osnivač Glorious Sports Akademije i Nelson Mendela, koji je bio prvi predsjedavajući, a koji je rekao da sport ima snagu da promijeni svijet… Imamo priliku da vidimo da djeca imaju priliku da biraju sport, a ne ulicu, sport kroz koji mogu da razviju neka krucijalna znanja i krenu u pravom smjeru. Hvala Akademiji koja u ovih 25 godina pokušava da unaprijedi živote skoro 7 miliona djece. Biti dio nečega što zaista ujedinjuje svet je fantastično i pokazauje pravi put, bez obzira odakle dolazite, koji jezik govrite, koje ste boje kože…Sport nas sve ujedinjuje, ima moć da nas inspiriše i ima snagu da ujedini ljude – dodao je Novak.

Zatim je pomenuo i brojne sportiste.

– Ovde ima zaista sjajnih tenisera, tu su Rafa, Karlsos, Martina… Boris. Mi jesmo pojedinačni sport, ali mi svaki uspjeh dugujemo našim porodicama. Htio bih da pošaljem i veliki zagrljaj mom timu, Oni su bili zaista velika osnova mog uspjeha u sezoni kada sam postigao velike rezultate u karijeri – zaključio je srpski teniser.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu