Košarka

(VIDEO) "Ne žalim što sam to uradio i nije me sramota" Bivši kapiten Zvezde otkrio sve o čuvenoj krađi pehara Partizanu

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović otkrio je brojne detalje iz igračke karijere, a između ostalog i kako je došlo do „čuvene“ krađe pehara posle poraza u finalnoj seriji KLS sa Partizanom.

Marko Simonović
FOTO: SPORTAL

Događaj koji se odigrao prije tačno deset godina ostao je upamćen. Zvezda je u finalu KLS poražena od Partizana sa 3-1 u seriji.

Ipak, po završetku četvrte utakmice, umjesto u rukama igrača crno-bijelih, pehar namijenjen pobjedniku završio je kod Simonovića. I to na tribini sa najvatrenijim pristalicama crveno-bijelih.

Kako je i zašto došlo do toga, Simonović je otkrio u emisiji Majstorija.

– Partizan je pobedio tu seriju 3-1 i utakmica kako se završila, trebalo je da im dodijele trofej. Međutim, trofej je nekako završio na tribini na kojoj su navijači Zvezde. Mene je delegat kao kapitena zamolio da odem da uzmem, to je i bilo logično. Ja imam najbliskiji odnos sa navijačima – objašnjava Simonović.

Tako i bi, ali onda…

Pročitajte još

– Otišao sam na tribinu i onda su oni… Znate šta, to je masa, dosta je mladih, djece, koja onako ne zna da nosi neku cijelu atmosferu. I onda je sve to tako pošlo na tu stranu. Ja, apsolutno, niti žalim što sam to uradio, niti me je sramota zbog ičega, jer sam imao najbolju moguću nameru – rekao je Simonović.

Taj momenat je na neki način obilježio i Simonovićevu karijeru, ali i dodatno učvrstio njegovu vezu sa Zvezdinim navijačima, piše Sportal.

– Mogu da kažem da nas je to možda, pokušavao sam da analiziram kako i na koji način smo mi izgradili tako dobar odnos sa navijačima. Stvarno me vole, i ja njih naravno. Ali onda sam ukapirao možda je to taj bio momentum i stvar koja nas je dodatno zbližila i ujedinila – istakao je Simonović u emisiji Majstorija.

Kompletan razgovor sa Markom Simonovićem možete pogledati u videu u okviru teksta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu