Fudbal

(VIDEO) RADNIK ŽESTOKO OŠTEĆEN Sudijski ekspert analizirao spornu situaciju iz Partizanovog meča u Surdulici

Poslije mnogo polemike i saopštenja iz Crvene zvezde, Radnika i Partizana, sudijski ekspert Zdravko Jokić je večeras u ''Pregledu kola'' na TV Arena sport analizirao sporne detalje iz prethodnog, 22. kola Superlige Srbije.

(VIDEO) RADNIK ŽESTOKO OŠTEĆEN Sudijski ekspert analizirao spornu situaciju iz Partizanovog meča u Surdulici
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Najprije situacija o kojoj se najviše govorilo prethodnih par dana dosuđen, pa poništen penal za Radnik u drugom poluvremenu, pri rezultatu 0:0 protiv Partizana.

– Imamo položaj kada igrač Partizana gubi oslonac, srlja, rukom ima kontakt sa protivnikom, a kasnije pri padu čak i butinom i nogom ima kontakt. Tako onemogućuje igraču da dođe do lopte. Sudija je u izvanrednom položaju, na pet metara odatle, nezaklonjen, može da donese odluku i donosi odluku da je to kazneni udarac. Vjerovatno sa te pozicije je ubijeđen i da je taj intenzitet kontakta bio dovoljan. Imamo i drugi kontakt kasnije, igrač Radnika pokušava da ustane, a igrač Partizana baulja za igračem više nego što trči i sudija donosi odluku.

FOTO: ARENASPORT/SCREENSHOT
FOTO: ARENASPORT/SCREENSHOT

Ova odluka je izazvala dosta polemika u javnosti. Ima momenata o kojima može da se diskutuje, ali niko ne može da kaže da je to jasna i očigledna greška sudije. Međutim, tako nije mislio VAR sudija koji je smatrao da je jasna i očigledna greška, mada je bilo kontakta i intenziteta. Intenzitet kontakta procjenjuje sudija na terenu, a ne VAR sudija. Zašto je sudija promijenio mišljenje, mi to sad ne znamo. Da li zbog autoriteta VAR sudije…”, konstatovao je Jokić.

Zaključak?

– Mislim da je sudija trebalo da ostane pri svojoj odluci, a VAR je trebalo da podrži sudiju – rekao je on.

Poslije vođstva Partizana od 2:0, dosuđen je penal za Radnik u samom finišu meča, poslije čega je Šovšić sa bijele tačke postavio konačnih 2:1.

– Sad gledamo ovu situaciju, malo je zaklonjeno. Ne možemo da vidimo, kao što i za VAR ovde nema dileme. Ja mislim da je igrač koljenom spriječio domaćeg igrača – kratko je prokomentarisao Jokić, prenose Sportske.net.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije