Košarka

(VIDEO) "Tako smo se dogovorili sa klubovima" Otkriveno koja ekipa ima najveće šanse za Evroligu naredne sezone

Crvena zvezda i Partizan i dalje čekaju zvaničnu odluku Evrolige oko učešća u elitnom takmičenju naredne sezone, ali i u onim koje potom slijede.

(VIDEO) "Tako smo se dogovorili sa klubovima" Otkriveno koja ekipa ima najveće šanse za Evroligu naredne sezone
FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ/ABA LIGA

Fajnal-for Evrolige na programu je ovog vikenda u Berlinu, a upravo taj događaj okupio je sve čelnike i na jednom mjestu, gdje su održali niz sastanaka.

Jedna od glavnih tema bila je odluka koja tek treba da bude donijeta, a tiče se sastava elitnog takmičenja za narednu sezonu. Upravo o tome je govorio direktor Evrolige Paulijus Motiejunas.

Pročitajte još

– Trebalo bi da gledamo na kratke i duže staze. Kratkoročno moramo da biramo, imamo pet klubova i jedan od njih je Pariz, koji želimo da zadržimo u ligi, ali to je za sada samo za jednu godinu. Poslije toga gledamo da podijelimo “vajld karte” na duže staze. Trenutno ne analiziramo mjesta i nove suvlasnike. Model sa “vajld kartama” trenutno je lakše monetizovati i načiniti da nastavimo da rastemo – rekao je Motiejunas i dodao:

“Tako smo se dogovorili sa klubovima. Sa Virtusom smo imali sastanak, vidio sam projekat oko Arene, nevjerovatno je šta rade. Odlični ljudi vode klub, stvarno dokazuju da su za nivo Evrolige i zaslužuju šansu da nastave. Govoreći to, tako i ostalih pet klubova koje sam spomenuo zaslužuju”, zaključio je direktor Evrolige.

Iz tih riječi se može protumačiti da će Virtus gotovo sigurno popuniti jedno od praznih mjesta za narednu sezonu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu