Košarka

(VIDEO) "To je za nas fantazija" Predsjednik CSKA otkrio šanse da ruski klubovi ponovo zaigraju u Evroligi

Predsjednik košarkaškog kluba CSKA Andrej Vatutin izjavio je da je učešće ruskih timova u Evroligi trenutno u domenu "naučne fantastike".

(VIDEO) "To je za nas fantazija" Predsjednik CSKA otkrio šanse da ruski klubovi ponovo zaigraju u Evroligi
FOTO: JUAN CARLOS HIDALGO/EPA

Klubovi iz Rusije, među kojima su CSKA, Zenit i Uniks, izbačeni su iz elitnog košarkaškog takmičenja zbog rata u Ukrajini tokom sezone 2021/2022.

– U ovom trenutku, učešće ruskih timova u Evroligi je u domenu naučne fantastike. To je čista fantazija. Tek po završetku rata se mogu steći uslovi da se razgovara na tu temu. Sve moje kolege u Evroligi su tužne zbog toga što ruski klubovi ne igraju Evroligu. Mi ćemo nastaviti da održavamo kontakt sa Evroligom kao dioničari te organizacije. U stalnoj smo komunikaciji, veoma nam je važno da se vratimo čim se za to seknu uslovi – istakao je Vatutin za TV Meč.

Pročitajte još

Od izlaska ruskih timova Evroliga je doživjela veliki broj promjena, a po prvi put u istoriji vidjeli smo dva srpska tima u isto vrijeme u takmičenju. Prošle godine smo po prvi put gledali Vječiti derbi Zvezde i Partizana u najelitnijem evropskom takmičenju, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije