Fudbal

(VIDEO) TRAGEDIJA U BRISELU Fudbaler koji je igrao protiv Partizana prije 2 godine upucan tokom pokušaja atentata vođe jedne bande u Belgiji

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Belgije Ilombe Mbojo upucan je u srijedu u Briselu, tokom pokušaja atentata na jednog od vođa tamošnjih bandi.

(VIDEO) TRAGEDIJA U BRISELU Fudbaler koji je igrao protiv Partizana prije 2 godine upucan tokom pokušaja atentata vođe jedne bande u Belgiji
FOTO: YURI KOCHETKOV/EPA

Mediji u Belgiji javljaju da je Mbojo bio samo jedna od žrtava pucnjave i da je ranjen u ruku, tačnije okrznut, i to dok je razgovarao sa prijateljem Alanom M.

Upravo je Alan M. označen kao diler droge koji je preuzeo jedan kvart Brisela, kao i da je naoružani muškarac pucao u namjeri da ga ubije. Na kraju je i pogođen sa najviše metaka.

Nieuwsblad ističe da Mbojo nije bio umiješan u sumnjive poslove i da se slučajno zatekao u blizini kada je vatra otvorena. Inače, ovaj 35-godišnji fudbaler je 2021. igrao za Gent protiv Partizana u Ligi konferencija. U Beogradu je ušao u igru, u Belgiji je sjedao na klupi, piše Telegraf.

Od 2008. godine pa sve do danas, Mbojo je nosio dresove mnogobrojnih belgijskih timova. Za reprezentaciju je nastupao 2012. godine, i to samo dva puta.

Inače, nije nepoznat policiji i pravosuđu. Fudbaler je u prošlosti više puta hapšen zbog nasilnih zločina. Napadač rođen u Kongu osuđen je 2005. na sedam godina zatvora zbog nasilja i grupnog silovanja. U to vrijeme bio je dio afričke mafije.

Mbojo je impresionirao kao igrač Genta u sezonama 2011/12 i 2012/13, postigavši četrnaest i dvadeset golova na najvišem nivou u Belgiji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije