Fudbal

(VIDEO) "Velika su prijetnja" Hari Kejn ima samo riječi hvale za Srbiju, Tadića i Mitrovića

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Hari Kejn istakao je u više navrata da će Srbija biti velika prijetnja njegovom timu.

Hari Kejn u dresu reprezentacije
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA

Hari Kejn je jedan od, ako ne i najbolji napadač današnjice, ali koji još uvijek čeka na svoj prvi veliki trofej. Englezi se nadaju da će ga osvojiti baš ovog ljeta.

Pred meč u nedjelju je dobio pitanje kako mu djeluje lopta?

– Lopta mi se jako svidjela. Brza je, imao sam drugačija iskustva sa različitim loptama u Bundesligi i Evropi. Igrao sam i sa “najki” loptom u Premijer ligi. Mislim da je ona bolja za napadače, nego za golmane. Tako da se na nju neću žaliti – odgovorio je Kejn.

O reprezentaciji Srbije ima samo riječi hvale i ističe da će biti opasna.

– Kao što sam rekao ranije, mislim da imaju puno kvaliteta, odličan tim, daju dobre golove i predstavljaju veliku prijetnju. Očekujemo da izađu agresivno, da se brane dobro i zahtjevnu utakmicu. Biće to izazovna utakmica, usredsredićemo se na sebe, ali svakako su velika prijetnja – jasan je on i dodaje da ne razmišlja o porazu:

“Ne, ne mislim da je dobro razmišljati o tome. Na fudbalskoj utakmici se može svašta dogoditi, pripremate se i želite da imate fantastičnu utakmicu. Nadam se da ćemo se sutra tako i odigrati”.

Pročitajte još

Novinari su ga pitali o Dušanu Tadiću i Aleksandru Mitrovići koji su dio karijera proveli na Ostrvu i dobro su poznati svima u Engleskoj.

– Mitrović je jako dobar igrač, daje golove. Igra fenomenalno za reprezentaciju. Tadić je sjajan, taktičan, dobro kontroliše loptu. Jako se dobro poznajemo i znamo da nam od njih prijeti opasnost – jasan je Kejn.

Evropsko prvenstvo se igra u Njemačkoj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu