Ostalo

VLADA POMAŽE SAVEZU U godini jubileja podrška Rukometnom savezu Srpske

Vlada Republike Srpske uplatila je 200.000 maraka Rukometnom savezu Republike Srpske.

VLADA POMAŽE SAVEZU U godini jubileja podrška Rukometnom savezu Srpske
FOTO: D.DRAGIČEVIĆ/ RINGIER

U godini jubileja kada savez proslavlja 30 godina postojanja na prijedlog Milorada Dodika savez je kao i protekle sezone dobio novac potreban za funkcionisanje a čelnici ističu da će i klubovi dobiti podršku.

-Ovaj novac biće domaćinski iskorišten kao što smo to činili i u ove četiri godine od kada se nalazim na funkciji predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske. Dio novca biće iskorišten za obilježavanj jubileja – 30. godina od osnivanja Rukometnog saveza Republike Srpske, a takođe i za organizaciju završnice Kupa Srpske za rukometaše i rukometašice, a nećemo zaboraviti ni naše klubove. Očigledno da je rukomet ponovo u modi, a najbolja potvrda je i Omladinska liga za koju imam samo riječi hvale. S toga hoću da pohvalim rad komisije koja vodi brigu o takmičenju najmlađih na čelu sa predsjednikom Obrenkom Miljkovićem. U toku su završni turniri i želim pohvaliti organizacije koje su dosad odigrane u Derventi i Kozarskoj Dubici. Vjerujem da će i ostali turniri biti organizovani na najvišem nivou, a već prvo se održava predstojećeg vikenda u Banjaluci- ističe se u saopštenju.

Takođe sve pohvale je dobio i Rukometni klub Borac M.tel.

Ovom prilikom želio bih da čestitam Rukometnom klubu Borac m:tel na više nego odličnoj organizaciji „Bema rukometne lige“ učenika osnovnih škola Banjaluke. Isto takmičenje koje se održava u Trebinju, a od jeseni ova liga će zaživjeti u Bijeljini. Na  dobijenim sredstvima želim da se u svoje ime, kao i saradnika i klubova, zahvalim prije svega gospodinu Miloradu Dodiku, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću, ministrici finansija Zori Vidović, ministrici porodice, omladine i sporta Sonji Davidović njenom zamjeniku Mariju Đuranu koji su prepoznali naš rad.- ističe se u saopštenju saveza koje je potpisao predsjednik Marinko Umičević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu