Fudbal

VOJVODINA PROSLAVILA JUBILEJ Delegacija Borca uljepšala svečanost za postojanje 110 godina novosadskog kluba

Fudbalski klub Vojvodina danas je proslavio 110. rođendan, a svečanoj akademiji održanoj u Srpskom narodnom pozorištu prisustvovala je i delegacija fudbalskog kluba predvođena direktorom Dejanom Čatom.

VOJVODINA PROSLAVILA JUBILEJ Delegacija Borca uljepšala svečanost za postojanje 110 godina novosadskog kluba
FOTO: FK BORAC /FACEBOOK/SCRENNSHOOT

 Borac i Vojvodinu odavno bije glas bratskih klubova, a ta veza je, iz godine u godine, sve jača.

To potvrđuje i izjava direktora fudbalskog kluba Borac Dejana Čate.

– FK Vojvodina jedan je od najvećih simbola srpskog fudbala, a sa tradicijom na kojoj bi mogli da pozavide i najveći evropski klubovi. FK Vojvodina je na ponos svom Novom Sadu i Srbiji, ali i svima nama u FK Borac i Banjaluci. Naša saradnja iz godine u godinu, na svim nivoima, je sve jača i dva kluba su neraskidivo povezani za sva vremena. Od srca, u ime našeg kluba i svih naših pristalica, želim da čestitam rođendan našem bratskom klubu i da našoj Vojvodini godine koje dolaze budu protkane uspjesima – poručio je Čato.

Na svečanoj akademiji prisutnima se obratio i Dragoljub Zbiljić, predsjednik UO FK Vojvodina.

– Krenulo je sve od jedne mladalačke ljubavi, kada se jedan od osnivača, zaljubio u Kovilju. Odigrala je Vojvodina i pobijedila domaću ekipu s 5:0. Pretpostavljam da je Jova Ljubojević tada dobio naklonost djevojke, a od tada do danas naš klub vode strast, emocija i ljubav. Baš kao i čvrsta vjera i samopouzdanje. Siguran sam da iz godine u godinu rastemo i idemo ka još većim ciljevima i rezultatima. Svakog 6. marta se okupljamo, kako bismo se poklonili ranijim generacijama i da im poručimo da učimo iz njihovih pobjeda i grešaka. Učimo i iz vlastitih grešaka, nažalost, ali Vojvodina nastavlja da ide ka najvišim dometima. Znamo šta radimo i idemo dalje svi kao jedan. Živjela Vojvodina i srećan nam rođendan! – poručio je Zbiljić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu