Ostalo

Volf ne vidi izlaz: Mercedes u nezavidnoj situaciji, agonija se nastavlja

Šef Mercedesa Toto Volf ne vidi svoj tim kao pretedenta za šampionsku titulu, te naglašava da je Red Bul dosta brži.

Toto Volf
FOTO: RONALD WITTEK/EPA

Ako se po jutru dan poznaje, Mercedesu će glavni konkurenti za drugo mjesto bti Aston Martin i Ferari, dok Red Bul izgleda neprikosnoveno na poetku nove sezone Formule 1.

Poslije trke na „Sahiru“, vozač Mercedesa Džordž Rasel je rekao da će 2023. godine vozači Red Bula, koji imaju jedan veoma jak automobil, pobijediti na svakoj od 23 trke u kalendaru. Sada je sličan stav iznio i šef „Crnih strijela“ Toto Volf, koji je dodao da ne vidi šansu da se Mercedes pridruži borbi za svjetske titule ove sezone.

Pročitajte još

– Poslije prve trke, takođe vjerujem, da će pobijediti u svakoj trci ove godine. Ne možemo da se takmičimo sa njima ove sezone – rekao je Volf austrijskom izdanju „OE24“.

Prokomentarisao je i napredak Aston Martina, koji je tokom vikenda u Bahreinu svakako imao drugi najbrži automobil u trkačkom ritmu. Samo u kvalifikacijama je britanski tim zamijenio Ferari, koji je, kao i Mercedes, u nedjelju imao problema sa habanjem guma.

– Uradili su veoma dobar posao. Privukli su čoveka iz Red Bula, Dena Falousa, koji je magično napravio auto dvije sekunde bržim. Prije godinu dana bili su sedamnaesti i devetnaesti. Znamo da je Alonso bio jak i motivisan, ali čak je i Lens Strol sa dvije slomljene ruke i jednom slomljenom nogom, bio blizu nas! Ovo dokazuje koliko su im kola dobra. Nikada nisam vidio tako veliki skok napred u Formuli jedan – rekao je Volf, navodi Sportklub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu