Tenis

ZARATIO SA SVIMA Indijac zamjerio Federeru što nije iskren prema Đokoviću

Jedini član “velike trojke” koji i dalje žari i pali sa reketom u ruci Novak Đoković ruši rekorde i pomjera granice, ali je jedan od njegova dva najveća rivala, Rodžer Federer, poslovično prilično škrt na pohvalama i divljenju onom što je Beograđanin uradio.

Novak Đoković i Rodžer Federer
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Nole je nedavno u Parizu podigao 23. grend slem trofej, a na čestitku Švajcarca čekali smo danima.

Ipak, onda je Federer iz kurtoazije “skinuo kapu” Đokoviću, te u nekoliko navrata pričao o onome što interesuje cijeli svijet – ko je GOAT.

Pročitajte još

Federer kao jedan od najvećih Novakovih rivala tokom karijere i neko koga srpski teniser izuzetno cijeni vjerovatno među prvima treba da čestita svom sportskom prijatelju nakon obaranja novog rekorda. To nije bio slučaj, naprotiv, djeluje kao da je neko primorao Rodžera da “sastavi čestitku”. Upravo na tu temu je indijski novinar Srinivasan Kanan za sajt “First Sportz” odlučio da zauzme svjetski nepopularno mišljenje.

Uz komentar da Novak neće biti najbolji ikada dok god je Rafael Nadal na turu Švajcarac je samo pokazao da i nije baš srećan što srpski teniser bilježi uspjehe.

U pomenutom tekstu se navodi da je Đoković konstantno tokom karijere nailazio na prepreke u vidu publike koja nije na njegovoj strani, kao što je to bio slučaj sa dva glavna protivnika, malo manje sa Endijem Marejom. Indijac dodaje da razlozi za mržnju ka Noletu ne postoje, da je u redu imati lične preferencije, ali da svako treba da ukaže poštovanje. Posebno Federer.

Ono što je možda pozadina cijele priče jeste i moguće izjednačenje upravo njegovog rekorda sa najprestižnijeg turnira. Vimbldon počinje 3. jula, Federer ima osam titula, a Đoković sedam. Novak nikada motivisaniji hita ka ispisivanju novih stranica istorije, a Federer kao da strepi šta će se desiti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije