Fudbal

Zeljković otklonio dileme: BiH sutra dobija selektora, poznato i ko je ako ne bude iznenađenja

Prvi čovjek Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković potvrdio je da je Savo Milošević najozbiljniji kandidat za mjesto selektora reprezentacije BiH i da bi on trebalo da bude imenovan na sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za petak.

Vico Zeljković
FOTO: NFS BIH

Imamo sutra sjednicu Izvšnog odbora FS BiH, na kojoj ćemo da vodimo diskusiju na tu temu, ali on je najozbiljniji kandidat i mislim da bi se to sutra trebalo završiti – rekao je Zeljković gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

Pročitajte još

Milošević će imati vrlo težak zadatak da stabilizuje ekipu nakon lošeg starta kvalifiklacija za Evropsko prvenstvo i praktično izgubljene šanse za odlazak na završnu smotru. U trenerskoj karijeri vodio je Partizan sa kojim je osovjio Kup Srbije, te Olimpiju iz Ljubljane.

Zeljkvoić je osim o ovoj temi govorio o ulaganju u infrastrukturu.

– U narednom periodu pored devet terena tražićemo mehanizam da se ovdje u Banjaluci napravi još terena sa vještačkom travom, jer je to sigurno potrebno – kaže Zeljković.

Projekat izgradnje devet terena sa umjetnom podlogom u Republici Srpskoj, koji realizuje Fudbalski savez Republike Srpske uz pomoć Fudbalskog saveza BiH, UEFA i FIFA, pomoći će sredinama koje učestvuju u projektu dalji razvoj ne samo fudbala, već kompletnog sporta, istakao je Zeljković.

– Imamo jako lošu fudbalsku infrastukturu. Ovo je jedan veliki projekat koji će poboljšati uslove da se djeca bave sportom – naglasio je Zeljković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu