Fudbal

Zeljković: Smjena Kodre bila pod uticajem dolaska Halilhodžića

Prvi čovjek Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković rekao je tokom predstavljanja Save Miloševića da je smjena Mehe Kodre bila pod uticajem želje da na klupu sjedne Vahid Halilhodžić.

Zeljković: Smjena Kodre bila pod uticajem dolaska Halilhodžića
FOTO: BOSNAINFO

Milošević je treći selektor BiH u ovoj godini nakon što su prije njega na klupi sjedili Faruk Hadžibegić i Meho Kodro.

Pročitajte još

– Čestitam Miloševiću izbor na mjesto selektora. Želim mu sreću i da s njim napravimo iskorak i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Poznato je da smo sa Kodrom završili saradnju, tačno je da je bio dvije utakmice. Sigurno da je to odluka koja je teška i nije nešto što se dešava u fudbalu. Reakcije poslije toga takođe nisu bile fudbalske. Nećemo komentarisati to, bilo je nekorektno. Veliki pritisak, poruke koje smo dobijali Zvijezdan Misimović, njegova porodica i ja. Počeli smo mandat 2021. godine. Nismo se plasirali na SP, poslije toga smo napravili rezultat u Ligi nacija. Sada su u toku kvalifikacije za EP, cilj je drugo mjesto, to nismo ostvarili i to je neuspjeh. Ali nismo završili borbu, imamo baraž – rekao je Zeljković i dodao:

Vahid Halihodžić
FOTO: KIMIMASA MAYAMA/EPA

– Rezultati nisu dobri, ali nisu ništa lošiji nego iz prethodnog perioda. Atmosfera je čudna, poziva se na bojkote što nema veze sa fudbalom. Imamo kvalifikacije koje traju, imamo smjene selektora koje nisu popularne i to u budućnosti ne treba raditi. Smjena Kodre je bila pod uticajem dogovora da smo iz dvije utakmice trebali imati šest bodova. Ono što je bilo na terenu nismo bili zadovoljni. Više nemamo realne šanse. Halilhodžić je bio prva želja Saveza, imali smo kontakt, na početku je rekao kako on želi da savjetuje stvari, ali mi smo željeli da on dođe i radi. Imao bi slobodu. Njegov dolazak ne bi značio da sigurno idemo na EP. Ali, osjetio sam želju da preuzme reprezentaciju i to je uticalo na smjenu Kodre. Poslije toga Halilhodžić, koga respektujem, promijenio mišljenje i rekao da ne želi biti selektor. Ne zbog mene, već zbog svoje želje. To je njegovo pravo.

Zeljković je istakao kako Vaha nije želio da prihvati ono što je Savez ponudio te se osvrnuo na dolazak Miloševića, piše N1.

– Misimović je obavio nekoliko razgovora sa domaćim trenerima. Iskustvo koje Milošević ima, kao igrač i trener. Naredne četiri utakmice trebamo iskoristiti kao pripremu za baraž. Cilj je postavljen tako – rekao je Zeljković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu