Košarka

ŠOK U ARENI Partizan opet pao u finišu (VIDEO)

Partizan nije uspio da dođe do pobjede u premijernom nastupu pred svojim navijačima u Evroligi. Armani je slavio u Areni 80:75, a crno-bijelima nije pomogla ni sjajna podrška sa tribina.

ŠOK U ARENI Partizan opet pao u finišu (VIDEO)
FOTO: ANDREJ CUKIĆ /EPA

Partizan je izvanredno počeo utakmicu. Nošen podrškom sa tribina poveli su 13:2. Ulazak Bilija Berona donio je sigurnost. Bivši bek Crvene zvezde je vezao dvije trojke i Armani je prišao samo na četiri poena zaostatka 21:17.

Ali, i Partizan odgovorio posebno je bila impresivna Panterova trojka za 27:17.

Druga četvrtina donijela je drugačiju sliku. Partizan je imao problema u napadu, a Armani je topio prednost crno-belih prišao na 35:34. Danilo Anđušić je sa dvije vezane trojke donio 41:34!

Gosti posle tajm-auta Etorea Mesine uzvraćaju poenima Šildsa, ali Anđušić je sve raspoloženiji za igru, ovoga puta asistencija za Lesora . Partizan je imao prednost 49:41.

Na start trećeg dijela Armani pravi seriju 9:0 i prelazi u vođstvo a rezultatska klackalica je bila tokom ovog perioda. Na startu posljednjeg dijela Partizan dolazi do plus devet 71:62. Međutim italijanski tim tad pojačava odbranu i uspjeva da napravi preokret te dođe do plus pet u finišu 73:78.

Partizan je tako doživio treći poraz u sezoni. U pobjedničkom timu Ševon Šilds je ubacio 25 poena, dok je kod Partizana Zek Ledej imao 23 uz sjajan šut za tri poena.

Košarkaši Barselone savladali su Bajern 84:73. Barselona je u trećoj dionici prelomila meč, stigla do maksimalnih plus 16 i više do kraja nije ispuštala dvocifrenu prednost.

Najzaslužniji za to je bio Nikolas Laprovitola koji je meč završio sa 14 poena, a identičan poenterski učinak je imao i Aleks Abrines. Nikola Kalinić je pored sedam poena uhvatio osam skokova.

Na suprotnoj strani se istakao Ogustin Rubit sa 19 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok su Lučić i Jaramaz imali po osam poena.

Makabi je savladao Monako u Tel Avivu rezultatom 78:70.Tim iz Kneževine je imao ogromnih plus 19 tokom druge dionice, ali im ni to nije bilo dovoljno da trijumfuju.

Vejd Boldvin je odigrao meč sezone i završio ga sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija. Lorenco Braun je dodao 13 sa po sedam skokova i asistencija.

Kod Monaka se istakao Džordan Lojd sa 21 poenom, dok je Majk Džejms stigao do 15 poena, ali uz osam promašenih pokušaja za tri.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu