Sport

Zidan oprezan pred revanš

Real Madrid ima ogromnu prednost pred revanš meč polufinala Lige šampiona. Četa Zinedina Zidana je slavila u Minhenu 2:1, ali trener Madriđana poziva na oprez.

Zidan oprezan pred revanš
FOTO TANJUG/AP

Zidan ističe kako nema prostora za opuštanje. Ni na terenu, ni na tribinama.

-Ovo je za nas utakmica sezone. Nema opuštanja iako smo u prednosti u odnosu na Nijemce. Očekujem ogromnu podršku navijača, bez njih nema uspjeha. Nadam se punom stadionu, sa publikom je sve mnogo lakše izjavio je Zidan.

U timu Madriđana neće biti Karvahala dok je neizvjestan nastup Iska koji je odradio posljednji trening. Međutim tek pred meč će biti jasno da li će on zauzeti svoje mjesto.

Španski mediji veliku pažnju su posvetili povratku Hamesa Rodrigeza u Madrid , dok Bavarci poručuju da se ne predaju i da će uraditi sve kako bi nadoknadili zaostatak.

Biće ovo 26 međusobni duel Reala i Bajerna, a trenutno španski tim ima 12 pobjeda uz 11 poraza dok su dva meča završena neriješeno. Gol razlika je 39:37 u korist Madriđana. Meč se igra u 20.45.

Sudi kontroverzni Čakir

Glavni arbitar na Santjago Bernabeu biće turski sudija Čakir. On je već godinama jedan od najpoštovanijih svjetskih sudija, a Realu je dijelio pravdu upravo protiv Juventusa u Torinu u pobjedi 3:0.

U Madridu ga posebno pamte zbog prošlosezonskog okršaja sa gradskim rivalom Atletikom u porazu 2:1, ali i iz 2013. kada je skandalozno sudio u duelu sa Mančester junajtedu kojem je isključio Luisa Nanija.

Poznaju ga i u Minhenu jer im je sudio u pobjedi nad PSŽ 3:1 u grupnoj fazi, a vrhunac karijere mu je bilo finale Lige šampiona Barselona – Juventus 3:1.

Čakir je poznat po čestom pokazivanju žutih i crvenih kartona.

 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu