Ostalo

"Biće još pojačanja" RK Borac vratio sjajno desno krilo, potpisao i specijalista za odbranu

Iskusni trener Irfan Smajlagić od danas je i zvanično trener Borca, a kako su čelnici kluba završili veliki posao, sad aim preostaje da zajedno sa rođenim Banjalučaninom sklapaju tim kadar da se bori za vrh tabele.

Vladan Đurđević
FOTO: RK BORAC/FACEBOOK

Crveno-plavi su bili prilično rezervisani po završetku najlošije sezona u novijoj istoriji kluba, pa je za očekivati da u narednih dvadesetak dana značajno ojačaju roster, o čemu je pričao i Smajlagić. Ono što je novost u odnosu na pretnodne dane jeste da se u klub vratio sjajni krilni rukometaš Vladan Đurđević koji će nadomjestiti odlazak Luke Perića. Dijete dobnojske Sloge je ranije sa velikim uspjehom nosio dres Borca i za očekivati je da se brzo uklopi u novu-staru sredinu.

Pročitajte još

Ranije su ugovore produžili golman Slađan Subotić, krilni igrači Miloš Nježić i Vlado Draganić, te bek Rade Rađenović, a iz Francuske se vratio iskusni golman Nebojša Grahovac. Novost je da je ugovor produžio bek Nikola Ivanović kojeg je prethodni trener Mirko Mikić najčešće koristio u odbrani.

– Igrače ćemo dovoditi u dogovoru sa trenerom, a za sada mogu da kažem da smo u pregovorima sa pet, šest rukometaša, a najviše novajlija biće na bekovskim pozicijama – rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Smajlagić trenutno na raspolaganju ima 17 igrača, a to su; golmani David Momić, Slađan Subotić i Nebojša Grahovac; lijeva krila: Vlado Draganić, Filip Stopojanović i Kosta Štrbac; desna krila: Vladan Đurđević i Miloš Nježić; lijevi bekovi: Ognjen Kalamanda i Rade Rađenović; srednji bek: Nikša Petrović; desni bek: Amar Gračić (povreda) i Nevio Knezović; pivoti: Nikola Malivojević, Nikola Letić i Milenko Rožić.

Iz sastava se jasno može zaključiti da su Banjalučanima potrebna bar tri kvalitetna beka, a posebno je deficitarna pozicija desnog beka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije