Ostalo

"Bitno je što povezujemo Srbiju i Srpsku" Sokolac 21. grad na mapi trke Banjaluka-Beograd

Direktor trke “Beograd-Banjaluka” Vladimir Кuvalja i načelnik Sokoca Milovan Bjelica postigli su sporazum o ulasku tog grada na mapu trke.

"Bitno je što povezujemo Srbiju i Srpsku" Sokolac 21. grad na mapi trke Banjaluka-Beograd
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

 Sokolac je 21. grad koji je našao svoje mjesto na trci i biće prolazni cilj na trećoj, „kraljevskoj” etapi od Višegrada do Jahorine, koja se vozi 20. aprila i koja je ujedno najteža na ruti.

– Za nas je bitno sve što povezuje Srpsku i Srbiju i sve to podržavamo. Zanimljivo da je i gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić prvu radnu posjetu imao kod nas, i to nas čini ponosnima. S oduševljenjem ovo prihvatamo. Mi smo grad mladosti i sporta. Pored naših atletičara, imamo znajčajne rezultate u borilačkim sportovima, ali i poznate fudbalere i košarkaše, te smučare. Nadam se da će i naš biciklistički klub imati benefit od ove trke – rekao je Bjelica.

Pročitajte još

Prvi čovjek trke, Vladimir Кuvalja nije krio zadovoljstvo što se što se Sokolac uključio u priču trke “Beograd Banjaluka”.

– Ponosan sam što smo zahvatili i ovaj dio Republike Srpske i što svi načelnici i gradonačelnici shvataju važnost povezanosti Srpske i Srbije i značaj razvoja sporta. Trka se širi. Sokolac je važan za Srpsku od osnivanja, tako je bitan i za nas. Hvala načelniku Bjelici, koji je zaslužan za ekspanziju ove opštine – istakao je Кuvalja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu