Fudbal

"Bruka i sramota šta rade" Pape Sušić razočaran potezima čelnika FS BiH, zna ko bi bio pravo rješenje

U vrijeme dok se čeka izbor novog selektora fudbalske A selekcije BiH nakon što su Zmajevi u samo jednom ciklusu ostali i bez drugog selektora, Mehe Kodre koji je ranije naslijedio Faruka Hadžibegića, ali je vodio tim samo dva meča, navijači, ali i sami reprezentativci (sudeći po reakcijama na društvenim mrežama) ogorčeni su na rad FS BiH.

"Bruka i sramota šta rade" Pape Sušić razočaran potezima čelnika FS BiH, zna ko bi bio pravo rješenje
FOTO: VALDA KALNINA/EPA

Savez predvođen Vicom Zeljkovićem koji po mnogima, u tandemu sa Zvjezdanom Misimovićem i ostalim foteljašima u zgradi FS BiH, vodi kompletan fudbal u novi ambis, trebao bi prema pisanju pojedinih medija vjerovatno u petak, da proglasi Savu Miloševića za novog selektora, a da li će do toga doći vidjećemo.

Pročitajte još

Osim Miloševića kandidat je izgleda i Vedad Ibišević, ali kao plan B. Zbog aktuelnog stanja bijesan je nekadašnji selektor Safet Sušić koji je osveo Zmajeve na SP u Brazilu.

– Bruka i sramota je velika ovo što su Kodri uradili! Nakon dva meča smjeniti čovjeka, to je užas! Čim nešto ne ide odmah selektor ne valja. On je legenda našeg fudbala. Treba da prvo krenu od sebe ti koji odlučuju, da li predsjednik, da li Misimović ili ko je već zadužen za to u Izvršnom odboru…. Opet kažem, prvo oni treba da dignu ruke od toga, da odu, poručio je vidno iznervirani Sušić zbog kompletne situacije u fudbalu BiH – rekao je Sušić za Bosnainfo.

Potom se osvrnuo i na same reprezentativce za koje mnogi smatraju da snose barem dio krivice za loše rezultate u posljednje vrijeme.

– Vidite, nemamo mi više igrače koje smo imali i onda je teško i reći da nisu željeli kada izađu na teren. Toga treba biti svjestan. Očekivali smo veću razliku protiv Lihtenštajna, ali… A Islanda što se tiče, pa nismo mi u ovom trenutku nešto mnogo jači od njih. Na kraju krajeva nismo ih uspjeli savladati. Jer kada jedna ekipa duže vrijeme nema rezultat onda je i kvalitet upitan – smatra Sušić.

O Savi Miloševiću, koji bi navodno u narednim danima trebao i zvanično preuzeti kormilo Zmajeva, kaže:

– Neću ništa govoriti protiv novog kandidata, ali sam primjetio nešto drugo. Čujem da se Vedo Ibišević spominjao i da momak trenutno živi u Sarajevu. Znam da nema mnogo trenerskog iskustva, ali sad u ovoj situaciji u kojoj se nalazi reprezentacija mislim da je on dobro rješenje. Sjećam se Vede iz reprezentacije, momak je na mjestu, bio je sjajan igrač i siguran sam da bi bio dobro prihvaćen od igrača koji ga cijene i poznaju odlično. Najvažnije je vratiti dobru atmosferu u tim – zaključio je Sušić za Bosnainfo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu