Fudbal

NIŠTA NE FUNKCIONIŠE Zeljković najavio rezove i promjene u reprezentaciji (FOTO)

Četvrti poraz u šest utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbalera BiH jasan su signal da dosta stvari ne funkcioniše.

Vico Zeljković
FOTO: NFS BIH

Svjestan je toga i prvi čovjek FS BiH Vico Zeljković koji se oglasio se nakon razočaravajućeg poraza na Islandu nakon koga Zmajevi više nemaju skoro nikakve šanse da se kroz kvalifikacije domognu Evra.

Pročitajte još

– Poraz na Islandu nije nešto što smo očekivali. Do kraja kvalifikacija očekuju nas još četiri utakmice, ali je situacija u našoj grupi dosta teška i ne zavisimo više samo od svojih rezultata. Imaćemo priliku da kroz baraž izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, ali je jasno da moramo hitno nešto promjeniti i zato slijede rezovi i velike promjene – poručuje Zeljković.

Пораз на Исланду није нешто што смо очекивали. До краја квалификација очекују нас још четири утакмице, али је ситуација…

Posted by Vico Zeljković on Monday, September 11, 2023

Šta je Zeljković mislio pod terminima “rezovi” i “velike promjene”, za sada nije poznato. Selektor je već promijenjen jer je umjesto Faruka Hadžibegića na klupu sjeo Meho Kodro, ali pomak u prvoj akciji nije viđen.

Podsjetimo, Island je savladao BiH golom Alfreda Finnbogasona u drugom minutu nadoknade vremena, pa sada ima šest bodova isto koliko i BiH. Ispred je Luksemburg sa 10, te Slovačka koja ima 13 i maksimalni Portugal sa 18.

Jedina šansa da Bih ode na kontinentalnu smotru jeste preko baraža koji je osiguran kroz Ligu nacija, a koji se igra u martu 2024. godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu