Fudbal

NAJAVIO PROMJENE Oglasio se Vico Zeljković nakon očajne partije BiH protiv Luksemburga

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković oglasio se nakon sramotnog poraza od Luksemburga rezultatom 0:2 kojim je reprezentacija BiH ostala na minimalnim šansama za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Vico Zeljković
FOTO: FS BIH

Javnost i navijači pozvali su na odlazak Faruka Hadžibegića, ali i Vice Zeljkovića sa svojih pozicija u reprezentaciji i savezu.

Šta će konkretno biti i da li će biti nekih radikalnih rezova, ostaje da se vidi u predstojećim sedmicama. Selektor Hadžibegić nije želio toliko pričati o ostavci na konferenciji za medije.

No, o tome će se sigurno govoriti u bliskoj budućnosti. To je najavio i predsjednik saveza Vico Zeljković, koji je najavio analizu i velike promjene koje će nas vratiti na, kako kaže, pravi kolosjek.

Три освојена бода након прва четири кола у квалификацијама за ЕУРО није нешто што смо очекивали и што нас у било ком…

Posted by Vico Zeljković on Tuesday, June 20, 2023

Pročitajte još

– Tri osvojena boda nakon prva četiri kola u kvalifikacijama za Euro nije nešto što smo očekivali i što nas u bilo kom pogledu može zadovoljiti. Evropsko prvenstvo u Njemačkoj je naš glavni sportski cilj. Hladnih glava trebamo detaljno analizirati trenutnu situaciju na svim nivoima, vidjeti gdje smo griješili i donijeti odluke koje će nas vratiti na pravi kolosjek – poručio je Zeljković, navodi Klix.

BiH, podsjetimo, nakon četiri kola zaostaje čak sedam bodova za pozicijom koja vodi na Evropsko prvenstvo. Preostalo je još šest rundi takmičenja u kvalifikacijama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije