Fudbal

(FOTO) KLUB ŽESTOKO KAŽNJEN Milan Borjan mora da se vrati u Crvenu zvezdu

Iskusni golman Milan Borjan ide ka šampionskoj tituli, ali njegov tim ima i velike probleme.

(FOTO) KLUB ŽESTOKO KAŽNJEN Milan Borjan mora da se vrati u Crvenu zvezdu
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Ekipa za koju od prethodnog ljeta brani nekadašnji kapiten Crvene zvezde Milan Borjan žestoko je kažnjena od strane UEFA  Slovan iz Bratislave u naredna tri prelazna roka neće moći da dovodi igrače, pa bi novi fudbaleri u klub mogli da stignu tek u januaru 2026. godine!

FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA
FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA

Praktično, slovački tim neće moći da dovode nijednog novog fudbalera gotovo dvije godine, što će sigurno u velikoj mjeri uticati na njihove ambicije i formiranje igračkog kadra u predstojećim sezonama. Na sajtu UEFA nije saopšteno zbog čega je donesena ovakva odluka, ali je jasno da će Slovan imati izuzetno velikih problema zbog nje. U krajnjoj liniji, pitanje je i šta će biti sa pozicijom golmana, pošto Milanu Borjanu na kraju sezone ističe jednogodišnja pozajmica na koju ga je Crvena zvezda poslala kada je Barak Bahar zaključio da mu treba drugačiji tip čuvara mreže.

FOTO:  ANDREJ CUKIC/EPA
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Ivan Kmotrik Mlađi, prvi operativac Slovana, otkrio je da bi ovakva odluka mogla da bude donesena zbog neizmirenih obaveza prema bivšem igraču slovačkog kluba Vernonu De Marku, ali pitanje je da li je to tačno. Po njegovim riječima situacija će se lako riješiti. “Nije ozbiljan prekršaj, narednih dana će se riješiti situacija i zabrana će biti ukinuta”, naveo je on, ali slovački mediji nisu sigurni u takav ishod, prenosi Mondo.

Milan Borjan
FOTO: SKSLOVANBRATISLAVA/INSTAGRAM

U nedavno završenom prelaznom roku Slovan iz Bratislave angažovao je dvojicu fudbalera – Gersona Rodrigeza koji je stigao na pozajmicu iz kijevskog Dinama i Spirosa Risvanisa koji je kao slobodan fudbaler došao iz Dunajske Strede. Njih dvojica će pokušati da pomognu timu u ovjeri šampionske titule, jer Slovan poslije 21 kola ima 14 bodova više od Žiline.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije