Košarka

Dan konačne odluke: Čekaju se raspleti u grupama C i D, evo kakav put čeka Srbiju

Imaćemo sve parove osmine finala Evrobasketa poslije mečeva Srbija - Poljska i Velika Britanija - Italija.

Dan konačne odluke: Čekaju se raspleti u grupama C i D, evo kakav put čeka Srbiju
FOTO: KSS

Četvrtak je dan za konačni rasplet na Evrobasketu u grupnoj fazi. Srbija ima priliku da ostvari maksimalni učinak, ali postoji dilema šta to donosi protiv Poljaka.

S jedne strane kostura takmičenja su formirani parovi Njemačka – Crna Gora, Španija – Litvanija, Slovenija – Belgija i Turska – Francuska, sada se čeka rasplet u grupama C i D. Srbiju tako za sada čeka dilema i na koga može ići na startu završnice, kalkulacija ima više.

Krenimo od osmine finala, prvih utakmica koje će biti odigrane u Berlinu, a očekuje se da naš tim na teren istrči 11. septembra, kako kostur takmičenja unaprijed nalaže. Zanimljivo je da je na tom pitanju situacija najnejasnija, pošto Srbija još uvijek ne zna rivala u tom slučaju. Grupa C je definitivno najneizvesnija na kompletnom takmičenju, a na četvrtoj poziciji, na kojoj će se naći protivnik našeg tima, mogu da završe čak tri ekipe: Italija, Hrvatska i Ukrajina.

U suštini, meč između Ukrajine i Hrvatske će definitivno odrediti konačan plasman, pošto će Italija, koja se takođe nalazi u konkurenciji te dve ekipe, imati izuzetno lak zadatak u susretu protiv Velike Britanije.

Ukoliko Hrvatska zabilježi trijumf manji od 18 razlike na susretu sa Ukrajincima, na megdan Srbiji će izaći Italija, dok ukoliko razlika bude veća, na četvrto mjesto “curi” Ukrajina. Naravno, u slučaju poraza, ekipa Damira Mulaomerovića će automatski sići na četvrto mjesto, što bi garantovalo veliki derbi već u osmini finala.

Dobra stvar je što oko protivnika u četvrtfinalu nema pretjerane diskusije, pošto će “orlove” u slučaju trijumfa u prvoj fazi čekati bolji iz duela Francuske i Turske, piše Sportal.

Kompletnu kalkulaciju do finala možete pogledati u sljedećem tekstu:

Svi mečevi prenosiće se na televiziji, poznat je i raspored.

MEČEVI POSLJEDNJEG KOLA GRUPNE FAZE

14.00 Finska – Holandija (SK 3)

14.15 Hrvatska – Ukrajina (RTS 2)

17.00 Estonija – Grčka (RTS 2)

17.30 Češka – Izrael (SK 3)

21.00 V. Britanija – Italija (SK 3)

21.00 Srbija – Poljska (RTS 1)

Grupa C Grčka 4-0, Ukrajina 3-1, Italija 2-2, Hrvatska 2-2, Estonija 1-3, V. Britanija 0-4

Grupa D Srbija 4-0, Poljska 3-1, Izrael 2-2, Finska 2-2, Češka 1-3, Holandija 0-4

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu