Košarka

Doktor Radovanović otkrio detalje oporavka Simanića "Postoje optimistični podaci, nadam se da će uspjeti da se vrati košarci" (FOTO)

Dragan Radovanović, doktor košarkaške reprezentacije Srbije, gostujući na N1 je rekao da se Boriša Simanić dobro oporavlja.

Boriša Simanić
FOTO: FIBA

Simaniću je odstranjen bubreg u Manili tokom Svjetskog prvenstva, nakon što je dobio udarac laktom.

– Izašao je na kućni oporavak. Završna testiranja su obavljena, u dobrom je stanju i nadam se da će cijeli njegov oporavak ići uzlaznom putanjom, te da će na kraju uspjeti da se vrati sportu, što bi bilo divno. Postoje optimistični podaci o funkciji drugog bubrega, a Boriša je zdrav, mlad i jak čovjek. Svi njegovi mehanizmi koji su neophodni za oporavak u punom su kapacitetu, zato i jesam optimista da će prebroditi sve ovo – rekao je dr Radovanović.

FOTO: FIBA
FOTO: FIBA

Dodaje da su ga ohrabrili i rezultati saigrača.

– Igrači su željeli da mu pomognu na bilo koji način, na kraju su našli najbolji način – da mu igrama donesu sreću i vjeru u budućnost i povratak u sport. S druge strane, Boriša je želio da pozitivnom energijom i velikom istrajnošću utiče na ostatak tima da ostvare uspjeh. Zajedno su ga ostvarili – rekao je Radovanović, piše Sport Klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije