Fudbal

DRAMA NA ČIZMI Fudbaler koji je umro u Italiji ujedinio cijelu zemlju, otac najavio tužbu nakon tragedije

Mladi fudbaler Matija Đijani (26) preminuo je usred utakmice. On je igrao u jednom niželigaškom italijanskom klubu i u 15. minutu utakmice je uputio udarac ka golu i onda je samo pao.

DRAMA NA ČIZMI Fudbaler koji je umro u Italiji ujedinio cijelu zemlju, otac najavio tužbu nakon tragedije
FOTO: BASTIAAN SLABBERS/EPA

Pokušali su da ga ožive, jedan od fizioterapeuta je uletio na teren, ukazao mu prvu pomoć, ali spasa nije bilo.

Prevezli su ga u jednu bolnicu u Firenci, ali tamo ništa nisu mogli da učine. Zbog toga je donijeta odluka da sve utakmice u Italiji počnu minutom ćutanja u njegovu čast. Fudbaler Rome Đanluka Manćini posvetio mu je gol. On je poznavao Matiju, pošto je njegova sestra u vezi sa Elijom Đijanijem.

– Svi patimo zbog ovoga. Cijeli svijet se srušio, ali ćemo se podići. Ovaj gol je za njega – rekao je Manćini poslije meča sa Milanom u Ligi Evrope.

Biranim riječima o njemu je pričao trener Kastelfiorentine Niko Skaridilji.

– Matija je bio divan čovjek, imao je predivnu djevojku koja ga je mnogo voljela. Iz sportskog ugla, bio je dobar fudbaler, imao je fantastičan šut. Njegova karijera nije otišla u druogm smjeru samo zato što je imao probleme sa mišićima – poručio je Niko.

Pročitajte još

Njegova devojka Sofija prepričala je detalje posljednjih sati provedenih sa Matijom.

– Probudili smo se u nedjelju, pričali smo, smijali se, bilo je prelijepo. Mati je tada uzeo svoju torbu i otišao, ja sam ostala kod kuće. Onda mi je stigla poruka na telefon od njega, posljednja. Napisao mi je ‘Ljubavi, ostavio sam ti akreditaciju za meč na ime Đijani. Volim te ludo’. Uvijek mi je govorio da me je ludački volio, kao i ja njega – objasnila je skrhana Sofija i otkrila da su njih dvoje počeli da žive zajedno dva dana prije tragičnog događaja.

Pravili su zajedničke životne planove.

– Pričali smo o vjenčanju, rekli smo da želimo djecu. Sa njim sam shvatila šta je ljubav, brinuo je o meni. Rekao mi je da me nikada neće ostaviti samu. Voljeću ga zauvijek. Teško je, ali znam da moram da nastavim dalje zbog njega. Njegovi prijatelji me svakog dana zovu, dok ja njega pokušavam da pozovem danima. Svakog jutra okrećem njegov broj, ali odgovora nema. Bez riječi sam i bez suza – dodala je Sofija.

Matijin otac Sandro zahtijeva pokretanje hitne istrage zbog smrti sina, piše Kurir.

– Na stadionu nije bilo doktora, samo fizioterapeut. Nije bilo ni kola hitne pomoći. Defibrilator je kasno stigao, čak i kad su ga donijeli, niko nije znao kako da ga koristi. Tek kad su stigla druga kola Hitne pomoći sa svom opremom pokušali su da ga koriste, ali je tada bilo prekasno – poručio je Sandro i dodao da je “cilj istrage i tužbe da sprieči da se nešto slično nekome drugom dogodi u budućnosti”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu