Tenis

EVO ŠTA MORA DA SE DESI Novak Đoković progovorio o kraju karijere

Srpski teniser Novak Đoković je u intervju za američku televiziju CBS pričao o kraju karijere!

Novak Đoković
FOTO: JORGE ZAPATA/EPA

On je pričao o mnogim temama, a posebnu pažnju privuklo je pitanje do kada planira da “muči” mlade i osvaja turnire?

Interesantno, Novak Đoković je za istu emisiju prije desetak godina rekao da zbog teškog rasporeda teniseri mogu da igraju na najviše nivou do 30-32 godine, međutim vidimo da je samog sebe demantovao i da u 37. godini i dalje dominira svjetskim tenisom. I ne planira da stane u skorije vrijeme pošto je najavio da ponovo sve napada u 2024.

– Možda će taj trenutak postati bliži kada se bude dešavalo da ne osvajam grend slemove i kada ne budem glavni kandidat za osvajanje najvećih turnira. Jednog dana, kada mladi dođu i budu me prašili po dupetu, onda ću i ja početi da se preispitujem. Međutim, za sada je sve u redu – rekao je Novak uz prepoznatljiv osmjeh na licu, onaj koji govori da je i dalje “gladan” trofeja i da neće tek tako odustajati.

Pročitajte još

I sam je Đoković istakao da su ga mladi teniseri – poput Karlosa Alkarasa, Holgera Runea, Janika Sinera i ostalih – natjerali da se ponovo “osjeti živim” i da nađe motivaciju na terenu, dok mu je takođe izuzetno važno i da zbog svoje djece dominira na velikim turnirima jer mu značajno zadovoljstvo pričinjava kada ga Stefan i Tara vide na tronu.

Nedavno je njegov trener Goran Ivanišević izjavio da bi Novak mogao da igra i na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu, pa bi tek za pola decenije mogli da pričamo o kraju karijere. Posebno ako ovako bude igrao, piše Mondo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije