Košarka

(FOTO) Bregar i Janjušević po završetku SP "Vraćamo se ponosni, postavili smo temelj za buduće izazove"

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar kaže da je ponosan na svoje igračice i pomak koji su ostvarile, uprkos rezultatima na Svjetskom prvenstvu

(FOTO) Bregar i Janjušević po završetku SP "Vraćamo se ponosni, postavili smo temelj za buduće izazove"
FOTO: BO AMSTRUP/EPA

Srbija je takmičenje na SP završila porazom od Japana 22:20 u meču posljednjeg, trećeg kola Treće grupe druge faze takmičenja. Srbija je na SP ostvarila samo jednu pobjedu i zabilježila pet poraza.

– Popravili smo utisak, ali smo opet izgubili od Japana, iako sa samo dva gola razlike. Ponosan sam što nijednu utakmicu nismo lako izgubili, borili smo se za svaki gol. Potrebno nam je malo više strpljenja i vjere ali sam ubijeđen da ćemo ovako izgraditi igračice za budućnost srpske reprezentacije – rekao je Uroš Bregar, prenosi zvanični sajt RSS.

Pročitajte još

Srpska rukometašica Anđela Janjušević izjavila je da će se iskustvo sa ovog SP valorizovati na narednim takmičenjima.

FOTO:  CLAUS FISKER/EPA
FOTO: CLAUS FISKER/EPA

– Ostaje žal što nismo upisali pobjedu za kraj prvenstva, ali sam ponosna jer smo dale posljednji atom snage, borile smo se maksimalno i ispravile smo gotovo sve greške koje smo imale na pripremnom meču protiv Japana u Španiji. Malo je bilo do sreće, malo do iskustva, ali smo odigrale suštinski dobru utakmicu. Nemamo za čime da žalimo, jer će ova ekipa sigurno u budućnosti sigurno pokazati koliko je ovo iskustvo bilo značajno. Bila je sjajna atmosfera među nama, borile i bodrile smo se svakoga dana međusobno. Mislim da je to temelj za sve buduće izazove koje budemo imale kao tim – poručila je Anđela Janjušević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije