Tenis

(FOTO) "Đoković nas je jednom 3 dana vezao lisicama" Ivanišević o čudnim potezima najboljeg tenisera svih vremena

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, nominovan je nedavno za nagradu Najbolji trener 2023. godine u izboru ATP-a.

(FOTO) "Đoković nas je jednom 3 dana vezao lisicama" Ivanišević o čudnim potezima  najboljeg tenisera svih vremena
FOTO: MATT TURNER/EPA

Povodom te nominacije dao je intervju za portal We are tennis i u njemu govorio o svom odnosu sa srpskim teniserom.

– Kakav je Novak? Opisao bih ga kao direktora neke korporacije. Uspjesi su ga izdvojili od drugih, ali zavisi od profita. Kao što gubici utiču na kompaniju, tako utiču i na njega. Ako gubi, pada mu tržišni udio i pada na ljestvici. A Đoković, kao i svaki vrhunski teniser, to teško podnosi – rekao je Ivanišević pa kroz šalu odgovorio na pitanje kako se Đoković ponaša kad rezultati nisu dobri:

Pročitajte još

„Nije lako sa njim, pogotovo kad mu stvari ne idu na ruku. Jednom nas je tri dana vezao lisicama, mučio nas i čupao nam nokte… Puno je toga o čemu ne mogu da pričam. Ali tu smo, još uvijek smo živi. Moje srce je i dalje u redu. Iako, već sam čovjek u godinama i morao bih više da pazim na njega”, poručio je Ivanišević.

FOTO: NEIL HALL/EPA
FOTO: NEIL HALL/EPA

Popularni Zec je istakao da da se divi Đokoviću zbog svega što je do sada postigao, ali i zbog činjenice da sa 36 godina i dalje jednako želi uspjeh kao što ga je želio na početku karijere.

– Stalno radi na tome da bude bolji. To je za mene kao trenera, ali i za ostatak tima, dobra i loša stvar. Bitno je popravio svoje voleje, generalno je jako popravio igru na mreži. Teško ga je proći, a ranije nije bilo tako. Sada zna šta radi naprijed. Puno, puno jače udara forhende – rekao je Ivanišević i dodao:

„Ljut sam na njega samo ako nekada bez razloga viče na nas, ali znam da nije lako da se nosi sa porazom. On se bori sam sa sobom. Jasno mi je da mu nije lako da se motiviše jer je već osvojio sve, ali baš uvijek uspije da pronađe motivaciju”, zaključio je hrvatski stručnjak, prenosi Sport Klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije