Košarka

(FOTO) Ferelov agent otkrio šokantne detalje "Dobili smo prijetnje iz Partizana, evo kako je sve pošlo naopako"

Američki košarkaš Jogi Ferel, povezivao se prethodnih dana sa Partizanom, praktično je već bio viđen u crno-bijelom dresu, ali, u poslednjem trenutku je odustao od istog i potpisao je ugovor sa ekipom Budućnosti iz Podgorice!

(FOTO) Ferelov agent otkrio šokantne detalje "Dobili smo prijetnje iz Partizana, evo kako je sve pošlo naopako"
FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ/ABA LIGA

Pravo je čudo kako Jogi Ferel na kraju nije došao u Partizan, jer praktično, sve je bilo već gotovo.

Ipak, desile su se određene stvari, a o njima je pričao agent košarkaša, Servand Taheda, koji je u intervjuu za “MeridianSport” objasnio šta se sve izdešavalo. Svoj intervjuu je i započeo veoma zanimljivim izborom riječi.

– Malo sam uznemiren zbog čitave situacije – započeo je Taheda, prije nego što je nastavio svoj razgovor.

Pročitajte još

“Moj partner je rekao (sportskom direktoru Partizana) Zoranu Saviću da će Ferel biti dostupan i pet dana kasnije sam pitao šta se desilo sa Partizanom. Nije dobio odgovor, niti ponudu, iako smo im saopštili kako je Jogi u procesu i da radim na otkupu ugovora. Sljedećeg dana sam se čuo sa Zoranom i pitao: „Da li ste zainteresovani za Jogija?“ Odgovorio je potvrdno, a na moje pitanje na kom nivou, uzvratio je da mora da razgovara sa trenerom. Sutradan je izašao sa ponudom na dva mjeseca, uz opciju da ostane do kraja sezone”, rekao je Ferelov agent.

Čak je Ferel razgovarao i sa trenerom Željkom Obradovićem, međutim, finansijska ponuda crno-belih nije bila dovoljno velika.

– Bio sam iskren. Rekao sam to Partizanu. Dobili smo odgovor da Partizan ne može da izdvoji više para. Pričao sam nakon toga sa Jogijem koji je htio u Partizan, želio je da igra Evroligu. Svidjela mu se ideja da dođe u Beograd, ali smatrao je ponuda nije pokazao da je dovoljno cijenjen. Znaju ko je, igrao je dvije godine u ABA ligi, bio je veoma dobar – kaže Taheda.

Jogi Ferel
FOTO: ABA LIGA/DRAGANA STJEPANOVIĆ

On je potom otkrio i da je klub iznerviralo to što su iz Partizana izašle poruke da je posao već gotov.

– Posao nikad nije bio sklopljen, niti smo se dogovorili i rekli da Jogi dolazi u Partizan. I dalje smo bili u procesu raskida ugovora u Kini. Šangaj je tražio još 100.000 evra za otkup. Objasnio sam im da nemamo dogovor sa Partizanom, pa su se stvari smirile – istakao je on.

Potom, Taheda je otkrio i veoma uznemirujuću prijetnju od strane Partizana.

– Partizan je imao sedam dana da izjednači ponudu. Ako zaista želiš igrača, onda to i uradiš, garantuješ cijelu godinu, a oni to nisu uradili. Jogi se tada odlučio za Budućnost. Kada sam to javio, poručeno je meni i mom partneru da nijedan naš igrač više nikada neće igrati u Partizanu. Zašto – zaključio je Taheda.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije