Fudbal

(FOTO) I Tončev opleo po Jovanoviću "Partizanu ne treba pomoć dadilja koje gledaju samo lični interes"

Fudbaleri Partizana pobijedili su u subotu ekipu Radnika rezultatom 2:1, a poslije intervencije iz VAR sobe poništen je penal za klub iz Surdulice pri rezultatu 0:0

(FOTO) I Tončev opleo po Jovanoviću "Partizanu ne treba pomoć dadilja koje gledaju samo lični interes"
FOTO: MATTEO BAZZI/EPA

Glavni arbitar ovog meča 22. kola Superlige Srbije bio je Miloš Milanović, a VAR sudija je bio Srđan Jovanović.

Tim povodom oglasio se nekadašnji prvi čovjek Radnika i potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Novica Tončev.

– Moja je obaveza da se kao dugogodišnji sportski radnik sa preko 20 godina iskustva u sportu i nekadašnji potpredsjednik FSS oglasim povodom jučerašnjeg sramnog suđenja čovjeka koji sebe naziva sudijom – Srđana Jovanovića, na utakmici SLS između Radnika i Partizana – naveo je Tončev i dodao:

“Najprije moram da naglasim da mi je izuzetno žao, jer je ovakav čin pokvario jedan fudbalski spektakl koji za malu opštinu poput Surdulice puno znači. Sport je jedna sfera, koja prije svega treba najmlađe da nauči fer-pleju i sportskom duhu, kako da se ponašaju dostojanstevno i kad pobjeđuju i kad gube. Uvijek sam pružao ruku boljem od sebe, ali pružio bih ruku i poraženom na dobroj igri – dodao je Tončev.

FOTO: FK PARTIZAN
FOTO: FK PARTIZAN

On je naveo da Partizanu nije potrebna pomoć sudija.

– Ekipi poput Partizana ne trebaju ‘razne dadilje’ u liku ovakvih sudija koji će zarad nekih sitnih interesa da im svojim postupcima više odmognu, nego pomognu. Svaki uspjeh Partizana sada će ostati u sjenci pitanja da li je mogao i drugačiji ishod utakmice da bude, da nije na mjestu sudije bilo lice koje je zaslijepljeno samo sopstvenim interesima – naveo je Tončev.

Pročitajte još

On je pozvao čelnike FSS da reaguju.

– Moram da pozovem i čelne ljude FSS, koji su obećavali velike promjene kada su raznim manevarskim pristupima preuzimali Savez da sada pokažu na djelu da će stati na put ovakvim i sličnim postupcima i prestanu da kažnjavaju klubove koji ukazuju na nepravdu – zaključuje se u saopštenju Tončeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije