Fudbal

(VIDEO) "Odrastao na toj tribini, toga neću da se stidim" Aleksandar Vučić otkrio da li u Srbiji ima više navijača Crvene zvezde ili Partizana, evo kako stoje brojke

Predsjednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, bio je gost u emisiji zabavnog karaktera, a između ostalog dotakao se i teme sporta o kojoj često voli da priča.

(VIDEO) "Odrastao na toj tribini, toga neću da se stidim" Aleksandar Vučić otkrio da li u Srbiji ima više navijača Crvene zvezde ili Partizana, evo kako stoje brojke
FOTO: АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ/YOUTUBE/SCREENSHOT

Naravno, bilo je riječi i o beogradskim vječitim rivalima i tom prilikom je otkrivena jedna zanimljiva stvar.

Poznato je da je Aleksandar Vučić zaljubljenik u sport i kao takav često na televiziji iznosi zanimljive podatke u vezi sa srpskim klubovima. Tako je u utorak u emisiji “Ami G šou” na televiziji Pink govorio o tome za koji klub navija i zašto smatra da mu to nije mana.

– Navijam za Zvezdu. Mnogi su mi zamjerali to na različite načine, tako sam odrastao, time se ponosim, to što navijam za Zvezdu neću da mijenjam nikada, mislim da sam za Partizan učinio više nego svi prethodni predsjednici zajedno što se podrške i pomoći tiče i za Zvezdu naravno – rekao je predsjednik Republike Srbije, pa dodao:

– Ja sam odrastao na toj tribini, na tom stadionu, toga neću da se stidim, za sve ste velike ljude znali za koga navijaju, za Džona Mejdžora da navija za Čelsi, za Helmuta Kola za Kajzerslautern, to je valjda u ljudskoj iskrenosti “e ja navijam za fudbal”, ma nemoj majke ti navijaš za fudbal, ja ne navijam za fudbal, nego da pobijedi naša reprezentacija i tim za koji navijam – dodao je Vučić.

Pročitajte još

Potom je iznio zanimljiv podatak o tome koliko je zvezdaša i partizanovaca u Srbiji:

– Svake godine uradimo veliko istraživanje, jednom godišnje navijači Zvezde, navijači Partizana, broj se mijenja u okviru 3, 4 procenta. Zvezda naravno ima više navijača 55,9, skoro 56 posto, a navijača Partizana ima 34 posto. Bilo je 53 prema 36 to se dodatno promijenilo na Zvezdinu stranu. Mnogo je važno što je Partizan uspiješan u košarci, mnogo važno za zemlju. Da imamo dva kluba, da se svake nedjelje čuje “Beograd”, oba kluba kad organizuju utakmicu to je najbolja atmosfera u Evropi – rekao je predsjednik Srbije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu