Ostalo

(FOTO) KRAJ VELIKE KARIJERE Rvač koji je donio medalju Srbiji u Tokiju morao da se povuče zbog zdravstvenih problema

Zurab Datunašvili, istaknuti član srpske rvačke reprezentacije, objavio je na svom fejsbuk profilu da je, uslijed zdravstvenih problema, primoran da okonča svoju izuzetno uspješnu profesionalnu karijeru.

(FOTO) KRAJ VELIKE KARIJERE Rvač koji je donio medalju Srbiji u Tokiju morao da se povuče zbog zdravstvenih problema
FOTO: ZURAB KURTSIKIDZE/EPA

Ovaj 32-godišnjak rođen u Gruziji sjajno je nastupao za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio je bronzanu medalju, dvaput je bio svjetski, a jednom evropski šampion u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma. U prethodnoj kalendarskoj godini Olimpijski komitet Srbije ga je izabrao za najboljeg srpskog sportistu.

Nažalost, uprkos velikoj želji da nastupi na Igrama u Parizu idućeg ljeta, neće biti u stanju to da učini.

Pročitajte još

– Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobjeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Poslije OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Dio javnosti je prošlog ljeta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, uslijed zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mjestima. Želio bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom dijelili radost pobjede i žal neuspjeha – napisao je Zurab Datunašvili na društvenim mrežama.

Nastup u Tokiju bio je treći za Datunašvilija, budući da se u Londonu i Rio de Žaneiru takmičio pod zastavom rodne Gruzije. On je 2018. godine uputio oštre kritike na račun Rvačkog saveza Gruzije i njegovog predsednika Gege Gegešidzea, poslije čega ga je funkcioner, zajedno sa nekim svojim saradnicima, fizički napao, piše Sport klub.

Poslije toga Datunašvili je odlučio da napusti okrilje saveza svoje države i, baš kao i njegov sunarodnik Mihail Kadžaja, počne da se takmiči kao reprezentativac Srbije.

Posljednji veliki uspjeh popularni „Zura“ imao je na Svjetskom prvenstvu održanom u Beogradu prethodnog septembra, kada je u finalu turnira savladao danskog rvača Turpala Bisultanova za još jedno zlato.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije