Tenis

(FOTO) "Nadam se da ću vas sve vidjeti tamo" Alkaras otkrio kada bi se mogao vratiti na teren

Španski teniser Karlos Alkaras poslije Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je riječ o ozbiljnijem problemu.

Alkaras na forhendu
FOTO: ALEJANDRO GARCIA/EPA

Uprkos tome što neće nastupiti na turniru iz serije 500 u domovini, Alkaras se pojavio u katalonskom gradu pred novinarima kojima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanje.

Treći teniser svijeta je odlučio da tu priliku iskoristi da objasni šta se tačno dešavalo u prethodnom periodu.

– Kao što znate, neću biti u prilici da igram u Barseloni. Želio sam da dođem ovdje i objasnim šta se desilo. Ovdje sam proveo veliki dio svog života, pa sam htio da vam predočim moju trenutnu situaciju – počeo je Alkaras i dodao:

karlos alkaras
FOTO: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/EPA

“Sve je počelo u Monte Karlu poslije prvog treninga. Sat vremena kasnije osjetio sam nelagodnost u podlaktici, nešto za šta sam mislio da neće biti veliki problem. Želio sam da igram tamo, ali na kraju nismo uspjeli da ispoštujemo krajnji rok. Vratio sam se kući da vidim da li uz oporavak, strpljenje i dane odmora mogu da budem spreman za Barselonu. U subotu ujutru sam podvrgnut testovima, a rezultati su mi dali nadu. U nedjelju sam prvi put udarao lopticu forhendom još od tog dana u Monte Karlu i nije prošlo kako smo očekivali. Ponovo sam osejtio istu nelagoru, svaki put kada bih povećao intezitet i ona bi – priznao je Španac.

U Barseloni bi bio prvi nosilac.

Karlos Alkaras
FOTO: JOHN G. MABANGLO/EPA

Pročitajte još

– Bila je to teška odluka. Ovaj turnir je veoma važan za mene. Veoma je bilo komplikovano odlučiti se da ne igram. Rezultati su pozitivni, ali ja se ne osjećam kako bi trebalo. Nadalje ću se koncentrisati na oporavak s obzirom na to da ću imati nešto više vremena – nastavio je Alkaras.

Otkrio je i kada planira da se vrati na teren, piše B92.

– Moj cilj je da igram u Madridu, ali trenutno ništa nije sigurno. I dalje se ne osjećam dobro, ne želim da srljam. Neću da kažem da ću biti tamo 100 odsto, iako mi je to namjera. Nadam se da ću moći da uživam u igranju kod kuće pred publikom u Madridu. To je veoma važno za mene. Nadam se da ću vas vidjeti sve tamo – zaključio je Alkaras.

Masters u Madridu se igra od 24. aprila do 5. maja. Titulu brani upravo Alkaras.

Nagradni fond 7,877,020 dolara, a među prijavljenima je i Novak Đoković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu