Fudbal

(FOTO) NIJE ZBOG NOVCA Mitrović i SMS će imati veću platu od Mbapea

Kilijan Mbape riješio je dilemu, pa će od ljeta biti fudbaler Reala iz Madrida.

(FOTO) NIJE ZBOG NOVCA Mitrović i SMS će imati veću platu od Mbapea
FOTO: FRANCO ARLAND/EPA

Francuz je odlučio da završi priču sa PSŽ, a prema pisanju madridskih i pariskih medija Kilijana Mbapea (25) čeka nevjerovatna plata u glavnom gradu Španije.

Zvuči nevjerovatno da će brzonogi fudbaler imati godišnja primanja između 15.000.000 i 20.000.000 evra u Realu, iako je u Parizu zarađivao čistih 72.000.000 evra. Prema svemu navedenom, Kilijan Mbape bi tako po sezoni zarađivao manje novca od srpskih reprezentativaca Aleksandra Mitrovića (29) i Sergeja Milinkovića-Savića (28).

Naime, dvojica Srba u Al Hilalu iz Saudijske Arabije potpisali su sa klubom Rijada bogate ugovore vrijedne 75.000.000 evra po sezoni. To znači da Mitrović i Milinković-Savić godišnje zarade 25.000.000 evra, što je više od plate Kilijana Mbapea u Realu.

Ali… Uvijek ima jedno – ali. Kilijan Mbape dolazi kao slobodan fudbaler u Real iz PSŽ, pa će zbog toga kao nagradu dobiti nešto više od 120.000.000 evra. To je suma o kojoj dvojica Srba mogu samo da sanjaju. Plus, Francuz će imati 60 odsto od sume korišćenja svog lika u bilo kom segmentu poslovanja Reala. Ovaj potez je bez presedana u savremenom fudbalu, jer ovakve pogodnosti što se tiče novca nisu imali ni Lionel Mesi, ni Kristijano Ronaldo, dvojica fudbalera koji su uvijek znali da pametno i za mnogo novca iskoriste svoj lik i djelo.

PSŽ će se prijateljski rastati sa Kilijanom Mbapeom, koji je postao zaštitno lice kluba i proteklih godina bio glavna atrakcija Pariza i Francuske. Uprava Prinčeva se nada da bi Mbape mogao da učini još jednu veliku uslugu klubu, pošto je već oprostio 80.000.000 evra u bonusima, tako što bi se odrekao dijela plate do kraja sezone ili da mu prebaci procenat bonusa za potpis koji će dobiti od madridskog Reala u junu, piše Kurir.

PSŽ i Mbape su se dogovorili da ne daju izjave za medije, sve dok u potpunosti ne dogovore uslove rastanka. Već se spekuliše da će se Mbape odreći dijela lojaliti bonusa, koji iznosi 180.000.000 evra.

Pročitajte još

Naser Al Kelaifi, prvi čovjek PSŽ, mirno je primio odluku Kilijana Mbapea da na ljeto odlazi u Real iz Madrida. Prema pisanju lista Ekip, njih dvojica imali su usmeni dogovor da fudbaler prvo predsjedniku kluba saopšti svoju konačnu odluku. I Mbape je to ispoštovao, a Kelaifi nije ni jednog trenutka pokušao da ga odgovori, kada mu je rekao da ide u Real.

Kilijan Mbape osvojio je sve moguće trofeje u karijeri igrajući za PSŽ i reprezentaciju Francuske. Sem jednog, po mnogima i najvažnijeg, pehara Lige šampiona. Poslije godina posta u dresu PSŽ, novinari i analitičari vjeruju da je glavna stvar da prelomi i pređe u Real bila činjenica da sa tim klubom ima veću mogućnost da osvoji Ligu šampiona.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu