Košarka

(FOTO) Obradović i Partizan ponovo u KLS "Mogu samo da se pridružim čestitkama, svi znaju ko smo i šta smo"

Košarkaši Partizana će poslije dvije godine odsustva ponovo biti dio Košarkaške lige Srbije, a njihov trener Željko Obradović je govorio koliko je značajan povratak crno-bijelih u takmičenje.

(FOTO) Obradović i Partizan ponovo u KLS "Mogu samo da se pridružim čestitkama, svi znaju ko smo i šta smo"
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Poslije objave da se Partizan vraća, zvanična potvrda je stigla kada je predao širi spisak igrača za KLS.

Posljednji rok za prijavljivanje konačnog izbora je 24 sata pred početak plej-ofa, pa ćemo kasnije saznati sa kojim će to timom Željko Obradović da se bori za nacionalni trofej. Propozicije takmičenja kažu da može da uvrsti samo četiri strana košarkaša.

Strateg crno-bijelih je istakao da je učešće beogradskog velikana velika stvar i za njega i za druge.

zeljko obradovic
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

– Zna se šta je Partizan i šta predstavlja Partizan, ne samo u okvirima Srbije nego cijele Evrope. Sad da se ne vraćamo na one podatke, koji su prije neki da izvlačeni, šta je Partizan i koliko znači Partizan. Prema tome, Partizanovo učešće nije važno samo njemu, nego i svim drugim klubovima – počeo je Obradović.

Pročitajte još

U završnici će se takmičiti sedam klubova, pet iz ABA lige: Crvena zvezda, Partizan, Mega, Borac i FMP Železnik i dve prvoplasirane ekipe iz KLS, a to su Vojvodina i Spartak.

– Vidjeli ste kakva je bila liga do sada, svi izriču samo pohvale, ja mogu samo da se pridružim tome, da čestitam svim timovima i mojim kolegama, prije svega, na tome šta su uradili ove sezone i da se nadam da će završnica, plej-of biti na nivou na kom svi mi želimo da bude. Da ovo bude takmičenje koje će biti primjer svima – kazao je Partizanov trener.

Superliga je podijeljena na dva dijela. Direktan plasman u polufinale plej-ofa obezbijedile su tri srpske ekipe sa najboljim plasmanom u ABA ligi, Crvena zvezda, Partizan i Mega, dok će u razigravanju za četvrto mesto u plej-ofu učestvovati preostale ekipe.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu