Tenis

(FOTO) Ovo je 7 stvari koje su obilježile Novakov intervju: Rekao čega ga je sram, govorio o političkim ambicijama i večeri sa Nadalom i Federerom

Onog trenutka kada je "CBS" najavio u subotu da će pustiti intervju sa Novakom Đokovićem, svjetska javnost je s nestrpljenjem čekala nedjelju kako bi vidjela šta je to prvi reket svijeta rekao!

Novak Đoković daje intervju
FOTO: 60 MINUTES/YOUTUBE/SCREENSHOT

Intervju za pomenutu američku kući trajao je sat vremena, Novak se dotakao raznih tema iz privatnog i “poslovnog” života, a ovo su momenti koji su obeležili razgovor sa novinarom Džonom Verthajomom.

Sram zbog lomnjenja reketa

– U životu sam lomio rekete, nema sumnje, i nisam ponosan na to. Stidim se sebe kada to radim, nema sumnje. Ali u isto vrijeme prihvatam sebe kao ljudsko biće sa manom – rekao je najveći teniser svih vremena.

Da li bi jednog dana postao predsjednik Srbije?

– U ovom trenutku nemam nikakvu političku inspiraciju. Ne osjećam da je ovo svijet ili okruženje u kome bih uspijevao. Ali mislim da se moja popularnost u zemlji i regionu može iskoristiti za neke druge stvari gdje mogu da doprinesem životu i društvu – istakao je Novak Đoković.

Da li ga djeca inspirišu da produži karijeru?

Pročitajte još

– Da. Zapravo, prije mnogo godina sam sanjao da će moja ćerka i moj sin moći da me gledaju kako osvajam Vimbldon. Tako da se to desilo nekoliko puta. Imao sam veliku sreću da sam to doživio – poručio je Srbin.

O publici koja je protiv njega

FOTO: ALESSANDRO DI MARCO/EPA
FOTO: ALESSANDRO DI MARCO/EPA

– Količina pritiska i stresa je mnogo veća kada imate gomilu protiv sebe. Veći dio moje karijere je za mene bilo uglavnom neprijateljsko okruženje (smijeh). Nekako sam naučio kako da napredujem u tom okruženju. Ljudi misle da je bolje ako im se ne sviđam, tako da to izvlači najbolje iz mene u smislu tenisa. Desilo se, ali u isto vrijeme zapravo više uživam u okruženju gdje imam dobru podršku. U osnovi sam imao većinu svijeta protiv sebe. Imao sam takvo iskustvo na teniskom terenu sa publikom koja me možda nije bodrila, ali nikada ranije u životu nisam imala ovo posebno iskustvo – rekao je Novak.

Borba sa unutrašnjim demonima

– Posebno u trenucima kada ste pod tenzijom, možda izgledam zaključano, ali vjerujte mi, unutra je oluja. Najveća bitka je uvijek unutra. Imate svoje sumnje i strahove. Osjećam to na svakom meču. Ne sviđa mi se ovakav način razmišljanja koji često viđam u sportu. Samo razmišljajte o pozitivnim mislima. Budi optimističan. Nema mjesta za neusjpeh. Nema mjesta sumnjama i sličnim stvarima. To je nemoguće. Ti si ljudsko biće. Razlika između momaka koji su u stanju da budu najveći šampioni i onih koji se bore da dođu do najvišeg nivoa je sposobnost da se ne zadržavaju predugo u tim emocijama. Za mene je to zaista relativno kratko. Čim to doživim, priznajem. Mogu da puknem ili vrisnem na terenu. Ali ja sam u stanju da se vratim i resetujem – dodao je Đoković.

FOTO:  DANIEL PEREZ/EPA
FOTO: DANIEL PEREZ/EPA

Gubitak Vimbldona od Karlosa Alkarasa

– To je sjajna prilika za mene da se ponovo osmislim i da se potrudim više nego ikada. Konačni poraz na Vimbldonu 2023. me je toliko razbjesnio da sam morao da pobijedim sve na američkom tlu, što sam i učinio – istakao je on-

Večera sa Nadalom i Federerom

– Stvarno bih volio. Mislim, znam da se očigledno (sijmeh) nismo tako dobro slagali tokom naših karijera van terena. A mi nismo prijatelji jer, znate, mi smo rivali i teško je kao takmičari biti veoma blizak i dijeliti i dati uvid u svoj život ili kako se osjećate jer, znate, moglo bi biti upotrebljeni protiv vas – rekao je Đoković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije