Ostalo

(FOTO) POČINJE NOVA SEZONA Mnogi su ostali u šoku koliku platu imaju vozači Formule 1

Predstojećeg vikenda u Bahreinu počinje nova sezona Formule 1, a tokom pauze nije bilo nikakvih promjena - osim što se slavni Luis Hamilton "obećao" Ferariju od 2025. godine. 

(FOTO) POČINJE NOVA SEZONA Mnogi su ostali u šoku koliku platu imaju vozači Formule 1
FOTO: JOSE MENDEZ/EPA

Zbog toga će i ova sezona biti posebno uzbudljiva jer bi tokom nje, a posebno na kraju, moglo da dođe do velikog “tumbanja” u ekipama Formule 1.

FOTO: STR/EPA
FOTO: STR/EPA

Tu će svakako i konstruktori razmišljati i o budžetima, a sada su objavljene i plate svih vozača Formule.

Na prvom mjestu nema nikakvog iznenađenja jer je trostruki uzastopni šampion Maks Ferstapen apsolutno zasluženo najplaćeniji.

FOTO: ALI HAIDER/EPA
FOTO: ALI HAIDER/EPA

Red Bul za njega godišnje izdvaja 55 miliona evra, što je inače suma bez bonusa od pobjeda, šampionske titule ili rekorda, što se tek dodatno naplaćuje slovom ugovora.

Na drugom mjestu je Luis Hamilton iz Mercedesa sa platom od 45 miliona evra, potom slijedi Šarl Lekler (Ferari) sa 34, ali je pitanje da li će to biti uslovi na koje će pristati ako od sljedeće sezone bude drugi vozač, iza pomenutog Britanca.

Na četvrtom mjestu je Lando Noris (Meklaren) sa 20, pa slijede Džordž Rasel (Mercedes) i Fernando Alonso (Aston Martin) sa po 18, Serhio Perez (Red Bul) ima 14, Karlos Sainc (Ferari) 12, a Valteri Botas (Stejk) okruglo deset, prenosi Mondo.

Svi ostali su “debelo” ispod, a najmanje od svih u cijelom sportu zarađuju Juki Cunoda (RB Honda – nekadašnji Alfa Tauri) i Logan Sardžent (Vilijams) sa po milion evra. Ipak, njih dvojica imaju i ozbiljan marketinški potencijal, tako da sigurno ne može da se kaže da rade za “siću”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu