Fudbal

(FOTO) Prve projekcije za EURO: Orlovi će biti pozitivno iznenađenje, Srbiju vide i u četvrtfinalu

Kako se bliži Evropsko prvenstvo u Njemačkoj tako raste temperatura u brojnim projekcijama. Specijalizovani "We Global Football", koji se detaljno bavi prognozama, vidi reprezentaciju Srbije kao iznenađenje.

(FOTO) Prve projekcije za EURO: Orlovi će biti pozitivno iznenađenje, Srbiju vide i u četvrtfinalu
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Kako se bliži Evropsko prvenstvo u Njemačkoj tako raste temperatura u brojnim projekcijama. Specijalizovani “We Global Football”, koji se detaljno bavi prognozama, vidi reprezentaciju Srbije kao iznenađenje.

Otišli su toliko daleko da su im Orlovi drugi favorit grupe iza neprikosnovene Engleske. Srbija ima 28,44 odsto šansi da završi kao prva, Englezima se daje 37,64, Danskoj 20 odsto, a Sloveniji 13,92.

Pročitajte još

Koliko je “WGF” uvjeren u prolaz Srbije iz grupe govori to da nam je dao čak 72,48 odsto šansi. Na toj listi, gledajući cjelokupan turnir, smo visoko kotirani na čak 11. mjestu.

Ispred nas su samo Ukrajina, Italija, Hrvatska, Engleska, Portugal, Holandija, Belgija, Španija, Njemačka i Francuska.

I to nije sve jer nas vide sa solidnim šansama u četvrtfinalu sa 39,28 odsto, a nisu nas ni otpisali u samoj završnici – četvrtfinalu (18,84%), poliufinalu (8,96%) i finalu (4,12%).

Evropsko prvenstvo u u fudbalu 2024. odigrava se u Njemačkoj, i to u 10 gradova. EURO će trajati od 14. juna do 14. jula. Srbija je smještena u grupu C, a rivali će joj biti Engleska, Danska i Slovenija. Prvi meč Orlovi igraju protiv Gordog Albiona, a utakmica Srbija – Engleska igra se u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea, 15. Juna sa početkom od 21 sat. Druga utakmica, Srbija – Slovenija, igra se 20. juna u Minhenu, sa početkom od 15 sati. Treći meč, Srbija – Danska, igra se 25. juna u 21 sat, takođe na stadionu Alijanc Arena u Minhenu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu