Tenis

(FOTO) SRAMOTA ATP Đoković nije kandidovan ni za jednu nagradu od strane krovne organizacije

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, kandidovan je za nagradu "Najbolji trener 2023. godine", saopšteno je iz Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

(FOTO) SRAMOTA ATP Đoković nije kandidovan ni za jednu nagradu od strane krovne organizacije
FOTO: ALESSANDRO DI MARCO/EPA

Za nominacije za najboljeg stručnjaka glasali su teniski treneri, a uz Gorana Ivaniševića kandidati su još Kreg Bojnton (trener Huberta Hurkača), Deren Kejhil i Simone Vanjoci (treneri Janika Sinera), Huan Karlos Ferero (trener Karlosa Alkarasa) i Brajan Šelton (trener Bena Šeltona).

U kategoriji “Povratnik godine” kandidati za nagradu su: Aleksander Zverev, Jan-Lenard Štruf, Dominik Kepfer i Gael Monfis.

Pročitajte još

Kandidati za nagradu “Stefan Edberg”, koja se dodjeljuje igraču koji se tokom cijele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta i koji se sa svojim kolegama takmičio sa najvećim duhom poštenja i promovisao je igru svojim aktivnostima van terena su Karlos Alkaras, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač i Janik Siner.

ATP je u ovoj kategoriji izostavio Novaka Đokovića, koji je tokom sezone osvojio tri grend slema, a godinu je završio na prvom mjestu na ATP listi.

U kategoriji “Igrač koji je najviše napredovao” nominovani su Janik Siner, Ben Šelton, Mateo Arnaldi i Kristofer Jubenks.

Kandidati za nagradu za najboljeg mladog tenisera koji je napredovao su Flavio Koboli, Artur Fils, Aleks Mikelsen, Dominik Striker i Luka van Aš, piše B92.

Dobitnici svih ATP nagrada biće objavljeni tokom nedJelje dodjele nagrada, koja počinje 11. decembra.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije