Tenis

(FOTO) "Šta je trebalo, da izađu sa Eltonom Džonom" Nekadašnji selektor bijesan zbog tretmana koji ima Đoković

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović oglasio se o skandaloznom tretmanu prema Novaku Đokoviću, koji je u završnici Dejvis kupa bio primoran da bude podvrgnut testiranju na doping i to sat i po pred meč.

Bogdan Obradović i Novak Đoković
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

U sve može da se sumnja, ali ako je velikan kao Novak, ako je završnica Dejvis kupa, ako je ogromna organizacija, ljudi, stvarno ne razumijem zašto je ključno da dođem Roling Stounsima na koncert i da im svima raštimujem gitaru. To se dešava pet minuta pred koncert. Oni će opet da je naštimuju, ali čemu sve to? Zašto to radite – rekao je Obradović gostujući na televiziji K1.

Bivši selektor otkrio je kako izgleda testiranje vrhunskih sportista i kakve se situacije pritom događaju.

– Pravilo je da oni 24 sata mogu da vas bilo kako testiraju, da mogu da vam dođu u tri sata ispred kuće i zvone na interfon, kao Janku Tipsareviću jednom. Bukvalno vas bude, zalijepljeni su za vas, oni su kao otrovne pečurke, zalijepe se za vas i to je psihološki pritisak za vas kao igrača. Treba da daš urin, a mi imamo neki naš bioritam, ljudi imaju potrebe u određeno doba, nisi spreman u svakom trenutku. Uveli su sa druge strane i davanje krvi, mnogi se plaše, igla, potrebno je i vrijeme da se oporavite, može da bude bolno, šta ako vam promaše venu, pa vas bodu ponovo? Igrači su se složili, znaju da su profesionalci, podnose to, ali meni se čini ono krajnje – da nisu zbog njih napravili sport, već zbog sportista. U cijeloj ovoj situaciji vidi se da doping-kontrola jeste na prvom mjestu… Trebalo bi Janka da pitate o tome, kao i ostale igrače. Znate da je i Viktor bio kažnjen godinu dana jer navodno nije dao krv na vrijeme, katastrofa – rekao je Obradović.

Govorio je i o pjesmi “Veseli se srpski rode”, zbog koje su mnogi osudili nacionalni tim Srbije, ali su Novak i saigrači ostali dosljedni i izlazili na sve mečeve uz te tonove.

FOTO: DAVIS CUP/X/SCREENSHOT
FOTO: DAVIS CUP/X/SCREENSHOT

Mi imamo pravo kad izlazimo na teren da pustimo neku pjesmu, prvo im je smetalo kad smo počeli da lupamo u svlačionici ‘Marš na Drinu’, to sam ja započeo 2007. kad sam bio selektor. Sad je Novak, odnosno naš tim, tražio da bude ta pjesma, to je apsolutno naše pravo. Feilisijano Lopez, naš prijatelj i prvi čovjek turnira, rekao je ‘OK, dajte mi tu matricu’, oni su to pustili i sve je OK. Sa čim bi trebalo da izađemo, sa Madonom ili Eltonom Džonom – upitao je Obradović.

Pročitajte još

On je rekao da su oduvek mnoge zanimali detalji o Novaku, poput toga šta on sluša na slušalicama pred meč.

– Mene su Amerikanci jednom pitali kad je Novak izlazio sa slušalicama i pitali me koju muziku sluša. Uzeo sam mu slušalice, da čujem, a Nole je tada slušao Tomu Zdravkovića. Svašta sam mu gurao da sluša, od Ex-Yu roka, pa nadalje, ali imaš pravo da slušaš, slušaj to što ti je drago srcu, rekao je Obradović i dodao:

– Oni svaki mogući element koriste da izvrše pritisak na njega, meni je žao kada ga vidim kako se okreće prema publici, jer on radi posao koji bi trebalo da rade sudija, ITF, na kraju krajeva obezbjeđenje u hali, koje bi trebalo da vidi i posmatra navijače. A vjeruj mi, ti ‘partisan crowd’, na šta smo i mi bili upozoravani, mora da bude nekad izbačen iz hale. Ako pređeš liniju, izlaziš napolje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije