Tenis

(FOTO) "Takav način rada uzrokovao je brojne povrede" Mlada teniska zvijezda napustila akademiju Rafaela Nadala

Talentovana španska teniserka Arijana Gerlings napustila je čuvenu tenisku akademiju Rafaela Nadala jer više nije mogla da podnese brutalne metode rada.

Arijana Gerlings
FOTO: RAFA NADAL ACADEMY DOCUMENTARY/YOUTUBE/SCREENSHOT

U intervjuu koji je dala za Puntodebreak mlada španska teniska zvijezda bez dlake na jeziku govorila je o svom trogodišnjem iskustvu na Akademiji Rafael Nadal u Majorki, surovom režimu treninga i radu sa Tonijem Nadalom.

ArijanaGerloings je odlučila da “pobjegne” jer nije željela da joj nehumanim načinom rada unište karijeru. Akademija izazva mnoge povrede, tvrdi mlada nada španskog tenisa.

FOTO: CATI CLADERA/EPA
FOTO: CATI CLADERA/EPA

– Pokušavaju da prate ritam Nadalove karijere. Trenira se satima, a Toni Nadal je često prisutan i radi se isto kao i sa Rafom – mnogo treninga i malo odmora – otkriva mlada teniserka i dodaje:

“Takav način rada uzrokovao je brojne povrede jer niko nema tijelo kao Rafael Nadal. Mnogi od nas nisu izdržali taj ritam. Treniralo se pet sati dnevno i nije bilo ni dana odmora”.

Zahvalna je na svemu što je naučila tokom boravka na Akademiji, ali ističe da se sistem rada mora mijenjati.

– To je veliko iskustvo. Otišla sam kada sam bila jako mlada, udaljila se od roditelja i bilo je teško, ali mi je pomoglo da sazrim i shvatim kakva žrtva je potrebna za karijeru – kaže Arijana i dodaje:

Pročitajte još

“Svi smo trenirali istim ritmom, a to je bilo neizdrživo. Razumijem da je tu dosta ljudi i da nije moguće posvetiti se svima pojedinačno, ali…”

Arijana Gerlings odlučila je da krene dalje sama i ostaje da se vidi kako će se razvijati njena karijera u budućnosti. Ona važi za jednu od najtaletovnijih mladih teniserki iz Španije, a trenutno je 756. teniserka svijeta, piše Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije