Ostalo

(FOTO) "To mi je sada zabranjeno" Ivana Španović otkrila kojim sportom će se baviti kad završi karijeru

Atletičarka Ivana Španović jedna je od najuspješnijih srpskih sportista.

(FOTO) "To mi je sada zabranjeno" Ivana Španović otkrila kojim sportom će se baviti kad završi karijeru
FOTO: DIEGO AZUBEL/EPA

Život profesionalnog sportiste nije nimalo lak i ishrana mora da bude rigorozna.

U razgovoru za Blic je između ostalog pričala čega se najviše uželi i čega si se najviše odricala kada je hrana u pitanju.

ivana spanović
FOTO: ENNIO LEANZA/EPA

– Iskreno, što sam starija sve manje problema imam. Posljednjih sedam, osam godina sam se dosta posvetila svom tijelu, hormonima i tome šta mi prija, a šta ne. Kada sam shvatila da to što unosim u sebe mora da ima svoju svrhu, prestala sam da razmišljam o tome da li mi se nešto jede ili ne. Jednostavno, to je nešto što se podrazumjeva. Obožavam šećer, ali se trudim da ga izbegjavam iz zdravstvenih razloga jer imam nekih problema, ali mogu reći da sam slatkišar. Na kraju sezone uvijek volim da se počastim. Što sam starija, treniram sve manje, ali kvalitetnije. Tijelo i um su usko povezani i sport mnogo znači. Svjesna sam da jednog dana neću skakati u dalj i trčati tolike kilometraže, ali voljela bih da skijam, što mi je sada baš zabranjeno – rekla je ona.

Ove godine se ne takmiči na Svjetskom prvenstvu.

Pročitajte još

– Još uvijek se oporavljam, sinoć je bilo žensko finale. Bilo mi je žao što nisam otišla, ali Pariz je jedini cilj i najveći cilj u mojoj karijeri. Fokusirani smo maksimalno na to, za to se spremam. Najbitnije je da sam zdrava i da treninzi idu kako treba – rekla je Ivana Španović.

Razvod smatram neuspjehom

Podsetimo, Ivana Španović je bila od 2021. do 2023. godine u braku sa fitnes instruktorom Markom Vuletom.

– Iako razumijem javni interes, privatan život sam se uvijek trudila da bude privatan. Kako se Marko i ja razvodimo, oboje se suočavamo sa vrlo emotivnim periodom, jer oboje smatramo ovo zajedničnim neuspjehom – rekla je ona svojevremeno za Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu