Ostalo

Jovana Jovović iskrena "Da javnost vjeruje u nas i da imamo veću podršku, izvukle bismo posljednji atom snage"

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar iznio je utiske posle poraza od Njemačke na Svjetskom prvenstvu. Slovenački stručnjak je ponovo apostrofirao da su njegove igračice bile na nivou 40 od 60 minuta.

Jovana Jovović iskrena "Da javnost vjeruje u nas i da imamo veću podršku, izvukle bismo posljednji atom snage"
FOTO: RSS

Igrali smo 40 minuta na odličnom nivou, Njemačka je imala problema da nam parira. Potom smo izgubili ritam i željeli smo što prije da se vratimo iz tog zaostatka, ali nažalost nismo uspjeli. Pokušali smo da promijenimo sve što smo mogli, ali sam siguran da nismo zalužili poraz sa ovako velikom razlikom – izjavio je Bregar.

Jovana Jovović bila je najefikasnija na meču sa šest golova, ali uprkos dobroj igri bila je razočarana rezultatom, prenosi Sportal.

– Jako mi je teško i žao baš zato što smo svakom protivniku koji je favorit pokazali zube i pobjedu smo ispuštale tek u završnici. Ako ovako možemo da igramo i vodimo 45 minuta protiv ovakve Njemačke, a i više od toga protiv Danske kao domaćina i jednog od favorita, veoma je frustrirajuće to što nam u završnici zafali energije i goriva, baš tada kada treba da zapečatimo pobjedu i krunišemo dobru igru. Rastemo kao ekipa i ako možemo tih 45 minuta, sigurna sam da ćemo na narednim prvenstvima moći i 60, vjerujem da će nam ove sve utakmice služiti kao motivacija i podstrek za budućnost – poručila je 22-godišnja Jovović.

Poslala je poruku za javnost da više vjeruje u njih.

– Voljela bih da javnost bude svjesna u kakvim smo okolnostima mi došli na ovo prvensto, koliko djevojaka po prvi put igra na velikom takmičenju, koliko je njih prvi put u seniorskoj reprezentaciji i koliko imaju godina… Meni je ovo prvo prvenstvo na kome imam neku ulogu, iako sam tu četiri godine i stičem utisak da bi uz malo podrške i vjere u nas od javnosti, mi izvukle te poslednje atome snage i umjesto 45-50, odigrale sjajno svih 60 minuta – zaključila je.

Rukometašice Srbije se u ponedjeljak opraštaju od turnira u Danskoj mečom protiv Japana (15.30).

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije