Košarka

NEZAPAMĆENO DO SADA Ovogodišnji Mundobasket oborio sve rekorde (FOTO)

U avgustu i septembru održano je izuzetno uzbudljivo Svjetsko prvenstvo u košarci, a na društvenim mrežama ovaj turnir izazvao je nezapamćeno interesovanje.

Košarkaši Srbije sa dresom Simanića
FOTO: FIBA

U zvaničnom saopštenju za medije FIBA je oktrila da je prestižni turnir održan u Japanu, Indoneziji i na Filipinima dosegao nevjerovatan nivo pažnje kada su u pitanju posjeta na mečevima, ali i čitanost i gledanost na tradicionalnim i digitalnim medijima.

Pročitajte još

Objave u vezi sa Svjetskim prvenstvom izazvale su preko 20 milijardi interakcija na društvenim mrežama, što je trostruko više u odnosu na Mundobasket koji je 2019. godine održan u Kini.

Osim toga, profili FIBA i FIBA Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama dobili su mnogo pratilaca tokom turnira. Direktni prenosi mečeva emitovali su se u 190 zemalja, a gledanost je bila za 15 odsto veća nego na prethodnom Mundobasketu.

FOTO: FIBA
FOTO: FIBA

Što se tiča prisustva navijača u halama, u totalu je mečeve uživo gledali preko 700 hiljada gledalaca, uključujući i rekordnu posetu od 38.115 navijača na otvaranju šampionata u Manili, u najvećoj zatvorenoj hali na svijetu, piše Sport Klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije