Fudbal

FSS konstatovao "Srbija će gostovati u Rusiji uz obavezne konsultacije sa ljudima iz UEFA i FIFA"

Fudbalski savez Srbije ozbiljno razmatra opciju gostovanja u Rusiji.

Dragan Stojković
FOTO: FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE

Srpska kuća fudbala, stoji u istoj informaciji, objaviće do kraja godine imena rivala u pripremnim utakmicama tokom 2024.

Do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj planirana su četiri prijateljska meča.

Susret u Sankt Peterburgu trebalo bi da bude upriličen u drugoj polovini marta. Pod jednim uslovom.

– Srbija će gostovati u Rusiji uz obavezne konsultacije sa ljudima iz UEFA i FIFA – istaknuto je u Fudbalskom savezu Srbije.

Praktično, u narednim danima fudbalski Beograd čekaće zeleno svjetlo iz Niona i Ciriha. Detalji utakmice Srbije sa Rusijom već su definisani – igraće se 21. ili 22. marta na peterburškoj Gasprom areni, kapaciteta 68.000 mjesta.

Pročitajte još

Završne konsultacije sa ljudima iz evropske i svjetske kuće fudbala ozvaničiće peti prijateljski meč Srbije i Rusije, od raspada državne zajednice sa Crnom Gorom.

Od početka ratnog sukoba u Ukrajini, februara prošle godine, Rusija nije igrala sa evropskim reprezentacijama. U najvećoj svjetskoj državi, u tom periodu, gostovali su Irak, Kamerun i Kuba. Ruski tim igrao je u posljednje dvije godine u nekadašnjim republikama Sovjetskog saveza, Kirgistanu, Tadžikistanu i Uzbekistanu, potom i Iranu, Kataru i Keniji.

Do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj, reprezentativci Srbije iskoristiće i junski termin za dvije prijateljske utakmice. Okupljanje je zakazano za treći junski dan. Kontinentalni šampionat počeće u petak, 14. juna i trajaće mjesec dana.

Srbija je u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, prenosi Sportklub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu