Fudbal

Loše vijesti za Piksija: FIFA odlučila da se vrati na stari režim, u Njemačku idu 23 fudbalera

Uoči Svjetskog prvenstva u Kataru selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković bio je zagovornik, čak jedan od predlagača ideje da FIFA dozvoli da timovi broje 26 igrača u ekspediciji umjesto dotadašnja 23.

Loše vijesti za Piksija: FIFA odlučila da se vrati na stari režim, u Njemačku idu 23 fudbalera
FOTO: TAMAS KOVACS/EPA

FIFA je taj prijedlog usvojila, po ugledu na UEFA, koja je dvije godine ranije na Evropskom prvenstvu napravila baš takvu izmjenu i dozvolila selektorima da na šampionat povedu 26 umjesto 23 igrača. Obje odluke objašnjene su periodom poslije korona virusa, da su igrači iscrpljeniji nego obično i da je bolje da treneri na raspolaganju imaju veći izbor fudbalera.

Pročitajte još

No, kako danas pišu engleski mediji, UEFA je odlučila da za predstojeće Evropsko prvenstvo 2024. godine vrati sve na staro. Na period prije korona virusa. A, to znači da će selektori, među kojima će biti i Dragan Stojković ako Srbija osvoji makar bod u posljednjem kolu kvalifikacija protiv Bugarske, moći na šampionat kontinenta da vode 23 igrača.

Podsjećanja radi, na konačnom spisku igrača na koje je Stojković računao ovog mjeseca za utakmice sa Mađarskom i Crnom Gorom bilo je čak 29 fudbalera. I još su neki prije toga otpali zbog povreda, oporavaka, nedovoljno dobre forme, kao što su Darko Lazović, Erhan Mašović, Luka Jović, Marko Grujić… Nije bilo ni ranije pozivanih Đorđa Jovanovića, Dejana Joveljića…

Do šampionata Evrope nema toliko mnogo kao što u prvi mah izgleda: stiže na kraju fudbalske sezone, a do njega će reprezentacije imati okupljanja još samo u novembru i martu. A, prva utakmica odigraće se 14. juna., piše Mocart sport.

Tako da kandidat za 23 mjesta za EP moraće dobro da zapnu da bi uskočili u avion ka Njemačkoj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu