Tenis

"Gledao sam kako on radi te stvari" Đokovićeva tajna uspjeha usko povezana sa velikim rivalom (FOTO)

Poslije titule osvojene na US Openu Novak Đoković je odlučio da sebi da oduška i nećemo ga gledati na terenu tokom narednih mjesec dana.

"Gledao sam kako on radi te stvari" Đokovićeva tajna uspjeha usko povezana sa velikim rivalom (FOTO)
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Zasluženu pauzu prvi teniser planete iskoristiće za oporavak, ali i za pripremu za posljednja dva turnira na kojima će učestvovati. Uz to, Nole će braniti i boje Srbije na završnom takmičenju Dejvis kupa.

FOTO: ANDY RAIN/EPA
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Upravo je dobra organizacija jedna od stvari koja Đokovića i dalje održavaju na nivou na kojem je trenutno, pa je dobra selekcija turnira na kojima će učestvovati ključ.

U razgovoru sa Džonom Mekinroom za ESPN svojevremeno on je istakao da je Rodžer Federer prvi i na najbolji način znao da se organizuje i izvrši odabir najbitnijih takmičenja.

Rodzer Federer i Novak Djokovic
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Pročitajte još

– Jednu stvar koju sam naučio od Federera – kako da organizujem svoj raspored kako bih bio na visokom nivou na grend slemovima. On je bio jedan od prvih ljudi koji je raspored i organizaciju doveo na viši nivo. Bio sam inspirisan time i pravio sam bilješke sa svojim timom i mnogo toga sam uzeo iz takvog načina raspoređivanja. Posmatrao sam i analizirao sam kako on radi te stvari, tako da hvala Rodžere – rekao je tada Novak, a kako to izgleda koju godinu kasnije i sami možete da se uvjerite, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije