Košarka

GROBARI OBIŠLI PLANETU Veličanstvena noć sa Tašmajdana zadivila svijet, o njoj će se pričati baš dugo (VIDEO)

Neviđeni spektakl organizovan je na Tašmajdanu pred otvorenim nebom, gdje su prijateljski meč odigrala dva kluba koje je spojila nevjerovatna sudbina prije više od tri decenije.

Frenk Kaminski
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Partizan i Fuenlabrada su evocirali uspomene na sezonu u kojoj su crno-bijeli osvojili pehar šampiona Evrope, a gdje im je ovaj španski klub otvorio vrata svog doma i dopustio da sve utakmice sem jedne odigraju u njihovom gradu i njihovoj dvorani na putu do istorijskog Fajnal fora u Istanbulu, koji je trojkom u posljednjim sekundama riješio Aleksandar Đorđević.

Pročitajte još

Pred oko 10.000 ljudi, uz nestvarnu atmosferu, Partizan je savladao bratski klub sa 93:63. Rezultat je bio u drugom planu, a navijači su mogli da naslute da je pred timom Željka Obradovića nova uspješna sezona, iako ona još nije ni počela.

Ali, ono što je glavni utisak ovog meča, jeste ambijent, kakav je oduševio cijeli svijet. Gotovo da nema košarkaškog novinara i medija u svijetu koji ozbiljno prati košarku, a da ne piše o spektaklu na Tašmajdanu.

To što se igralo pod otvorenim nebom omogućilo je kreiranje nevjerovatne atmosfere, jer su u jednom momentu Grobari upalili baklje oko čitavog stadiona, i tako obasjali teren dodatno.

Meč se nije prekidao, a tada je uslijedilo i sjajno kucanje Pi Džej Doužera, koji je već dobio fotografiju godine na taj način.

Ova scena koju su napravili Grobari, a koja nije viđena na košarkaškim terenima, obišla je planetu. Stigla je i do ESPN-a, Marke, stranica posvećenih NBA ligi, do svakog specijalizovanog košarkaškog portala u svijetu, do stranica i sajtova posvećenih navijačima…

Svi sa oduševljenjem pišu o ambijentu na nevjerovatnom mjestu za igranje košarke. I svi ističu da je košarka u Srbiji nešto potpuno drugačije, navodi Telegraf.

Vidjeli smo to i na dočeku srpskih srebrnih košarkaša dan ranije, a vidjeli smo i kako to izgleda u Njemačkoj koja je donijela i pehar.

Sada smo vidjeli i na Partizanovoj utakmici, preko koje je još jednom u svijet o Srbiji poslata najlepša moguća slika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije