Fudbal

Hadžibegić srećan i zabrinut: Island u arhivi, ali su Džeko i Kolašinac problem

Selektor fudbalera BiH Faruk Hadžibegić bio je srećan i zadovoljan nakon prvog meča kvalifilacija za Evropsko prvenstvo.

Faruk Hadžibegić na konferenciji za medije
FOTO: N/FS BIH/SCREENSHOT

Njegovi fudbaleri savladali su Island, a on je naglasio da su  ozbiljno shvatili protivnika.

– Mi smo njih gledali i ‘studirali’. Napravili su nam puno problema sa dugim loptama. Držali su isti ritam tokom cijele utakmice, na kraju nam je bilo teško. Pobjednika je odlučila naš kvalitet i odlučnost kao i malo sreće. Uz naše navijače koji su nas bodrili, u ključnim momentima došli smo do rezultata koji nas zadovoljava – rekao je Hadžibegić.

Pročitajte još

Selektor je govorio i o izostanku Edina Džeke i Seada Kolašinca.

– Bez obzira što nije igrao i što smo pobijedili, Džeko nam je falio na terenu. Volio bih da je igrao. Njemu se desila povreda leđa, sve smo pokušali da ga vratimo, ali nije uspjelo. U ovom trenutku ne mogu reći hoće li on i Kolašinac igrati protiv Slovačke – dodao je on.

Hadžibegić je nakon toga pomenuo i Denisa Huseinbašića, mladog fudbalera Kelna.

– Na prvoj konferenciji za štampu sam rekao da ću sprovesti ideje saveza, da podmladimo ekipu. Igrao je Tahirović, igrao bi i Huseinbašić sigurno da je došao. Takođe sam najavio da ću dati šansu igračima iz Premijer lige BiH i drago mi je što sam mogao dati šansu Nemanji Bilbiji – naglasio je Hadžibegić.

Na kraju je onjasnio i situaciju sa Stevanovićem, odnosno odluku da ga ne uvrsti među 23 igrača.

– Stevanović nije ispao iz tima, on je naš standardni reprezentativac. Uzeo sam rizik, Stevanović uopšte nije upitan. Sačuvao sam ga za narednu utakmicu. Otišao sam u sobu i sve mu objasnio, rekao sam mu da je prirodno da bude ljut. Ne mislim ni da je ljut, nego da je razočaran, što je jako pozitivno s njegove strane, to je takmičarski tip. Neću više nikad zvati 25 igrača, ne treba mi problem u startu – zaključio je Hadžibegić. Idući meč selekcija BiH igra u nedjelju u Bratislavi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu